Подписката от 140 000 граждани в защита на Кресненското дефиле

...
Подписката от 140 000 граждани в защита на Кресненското дефиле
Коментари Харесай

Граждани връчиха на комисар Кармену Велла 140 хил. подписа за Кресненското дефиле

Подписката от 140 000 жители в отбрана на Кресненското дефиле връчиха протестиращи на комисаря по околна среда и рибарско дело Кармену Велла, който е на посещаване в България във връзка конгрес за Черно море. Около 20 души се събраха по обяд пред НДК и обявиха пред Велла волята си против построяването на автомагистрала " Струма " през дефилето.

В края на май Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбите против екооценката за построяването на така наречен източен обход на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле.

Посланието на протестиращите към комисарите на Европейската комисия е " да реагират като демократична институция, която не бяга от жителите сходно на тоталитарните и посттоталитарните държавни институции ".

Според сдружението " Да спасим Кресненското дефиле " Европейската комисия бездейства за Кресна години наред и финансира строителството на автомагистрала " Струма " в нарушаване на европейските наставления.

 Граждани връчиха на комисар Кармену Велла 140 хиляди подписа за Кресненското дефиле
© Тихомира Методиева

От това ще пострадат съгласно тях законността, природата на България, жертвите от продължаващите произшествия по пътя и жителите на община Кресна, които ще останат без местен път и без туризъм.

" Ние също сме европейски жители - не по малко от тези на Полша да вземем за пример, и желаеме същия стандарт за използване на европейските наставления от страна на Европейската комисия към България, както за другите европейски страни ", декларират от сдружението. Те считат, че това е единственото нещо, което може да дисциплинира българското държавно управление да съблюдава разпоредбите - а в тази ситуация с Кресна да построи европейска автомагистрала, вместо да открадне парите за треторазреден път.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР