Подписите бяха входирани лично от представители на гражданското сдружение –

...
Подписите бяха входирани лично от представители на гражданското сдружение –
Коментари Харесай

„Напред Несебър“ внесе над 1500 подписа за изграждане на Фермерски базар

Подписите бяха входирани персонално от представители на гражданското съдружие – ръководителят Иван Дашев, Стоян Стоянов и Петър Тодоров

Над 1500 подписа на поданици, подкрепили самодейността за отделяне и създаване на фермерски базар в Несебър, към този момент са импортирани в общинската администрация на морската община.

Идеята е на Сдружение „ Напред Несебър “, които проведоха изнесени пунктове, където всеки можеше да даде предложение и да стане част от самодейността.

Подписите бяха входирани персонално от представители на гражданското съдружие – ръководителят Иван Дашев, Стоян Стоянов и Петър Тодоров, който е и общински консултант в локалния парламент на Несебър. Те прецизираха, че след персонални срещи с локални хора, както от Несебър, по този начин и от близките селища: Тънково, Оризаре, Кошарица, Гюльовца, Паницово, Приселци, Раковсково, Баня, Равда, гр. Обзор и  гр. Свети Влас, е станало ясно, че нараства броя на хората, които живо се интересуват какво поставят на трапезата вкъщи. В същото време се оказва, че в региона има задоволително локална продукция, която търси своята реализация. За страдание срещата сред двете страни, консуматори и производители на качествена продукция от района, мъчно се осъществя през комерсиалните вериги заради лимитираното количество, което създават фермерите.

Всичко това стимулира представителите на „ Напред Несебър “, които  дружно с техни съидейници, проведоха подписка за „ Създаването на фермерски базар “ в град Несебър. Според тях най-удачното място ще бъде на територията на ж.к “Черно Море 2 “ в региона на новоизградените спортни площадки, тъй като местоположението е отзивчива и има елементарен достъп за паркиране.

Още през първите дни на самодейността локалната администрация даде знак, че има интерес към концепцията. От сдружението чакат в най-бързи периоди локалните хора да имат опция да оферират своята продукция във фермерски базар по пример на тези в редица европейски градове.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР