Подпалиха продукцията на земеделец от врачанското село Косталево, научи първо

...
Подпалиха продукцията на земеделец от врачанското село Косталево, научи първо
Коментари Харесай

Посред бял ден! Атакуваха земеделец от Врачанско, подпалиха продукцията му /снимки/

Подпалиха продукцията на земеделец от врачанското село Косталево, научи първо организация BulNews.
Случилото се е от събота. Христо Христов бил излязъл да жъне с комбайна си край Крапец, когато сред 14.30 и 15 часа телефонът му позвънял. Обадил се неговият непосредствен другар Георги Атанасов, който му споделил, че гори една от балите му в местността „ Хаджийската локва “ в землището на селото.
Георги и жена му Надя се занимават с дърводобив и пътували към близкото сечище, когато видели пожара в парцела на арендатора Христо. Веднага откакто 46-годишният земеделец схванал за случилото се тръгнал към мястото с всички пожарогасители, които имал.
С помощта на локални и хора от покрайнината, пожарът бил загасен към 19 часа, само че без намесата на огнеборци, защото решили да не подават сигнал на незабавния телефон 112.
Пред наш кореспондент Христо показа, че зад офанзивата е допустимо да стоят съперници, което обаче не го изненадва, тъй като това е честа процедура в селото им.
46-годишният земеделец е признателен на своите другари и техните служащи – Георги и Нина, брачната половинка му Христина и синът им Иван, които са му помогнали да предотврати огромен пожар и да избави собствеността си.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР