Подобно на много други компании, и производителят на безалкохолни напитки

...
Подобно на много други компании, и производителят на безалкохолни напитки
Коментари Харесай

Изправени пред един различен потребител

Подобно на доста други компании, и производителят на безалкохолни питиета Coca-Cola реши да пренасочи средствата си за маркетинг към други действия. В изявление за CNBC основният изпълнителен шеф, Джеймс Куинси споделя, че съгласно него икономическите последствия от изключителното състояние занапред ще се демонстрират, а марките ще се сблъскат с един друг консуматор. Ето и част от коментара му по тематиката за предаването “Squawk Box ”.

„ В доста къс период през второто тримесечие взехме решение, че доста от парите ще са изхарчени неефективно и ресурсите бяха пренасочени в подкрепяне на общността, похарчихме над 100 млн. $ в тази посока. Искахме да спрем рекламата – първо, тъй като не смятахме, че ще работи от финансова позиция и второ, сметнахме, че ще бъде пренебрегната в сърцето на рецесията, по тази причина се оттеглихме фрапантно във второто тримесечие.

Гледайки към втората половина и 2021-ва, ще стартираме да правим повече маркетинг действия, ще забележим някои промени в каналите, това, върху което ще се фокусираме, е къде е реактивирането. Ще влагаме средства да помогнем за връщането на външните канали назад, ще би трябвало да приемем, че след тази рецесия с вируса ще има икономическо влияние. И ще има доста по-голям фокус от страна на потребителите върху достъпността и занижаването на цените.

Затова маркетингът ни ще се промени във връзка с това къде популяризираме и какво опитваме да подкрепим, както и разбирането, че ще има друга действителност за потребителските разходи за прочут интервал от време.

Ние и доста други се фокусираме върху главните си марки и главните размери на продуктите, с цел да накараме веригата на доставки да се движи в световен мащаб. Това беше доста значимо по време на изключителното състояние – да се уверим, че има задоволително от продуктите ни по света.

Спонсорираме редица спортни събития, игрища, концерти и така нататък Говорим с тях за това по какъв начин считат да се оправят, по какъв начин ползват нужните рекомендации на управляващите, какво си показват, че ще вършат във връзка с това дали ще организират събитията, или не, или ще ги проведат по друг метод и какво значи това за спонсорите. И ние, като доста други спонсори, питаме каква е новата сделка, по какъв начин ще съумеем да преминем дружно през това. Сигурен съм, че в дълготраен проект доста от тях ще са фантастични и има доста неща, които можем да създадем дружно в партньорство, само че би трябвало да бъдем дружно.

Това е нова действителност, всичко се разклати и би трябвало да приоритизираме къде парите, които харчим, ще са ефикасни, тъй че считам, че идват промени в идващите месеци, до момента в който работим по проблемите. “

Източник: CNBC
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР