Подобно на лука и картофите, чесънът също покълва при продължително

...
Подобно на лука и картофите, чесънът също покълва при продължително
Коментари Харесай

Защо НЕ трябва да изхвърляме покълналия чесън

Подобно на лука и картофите, чесънът също покълва при дълготрайно предпазване. И до момента в който покълналите картофи са нездравословни, това не се отнася за покълналия чесън. Не бързайте да го изхвърляте. Причината ще ви изненада.
Твърди, че откакто е покълнал, чесънът към този момент е станал ненужен и блудкав. В реалност това е огромна илюзия.
Покълналият чесън изобилства от висококачествени антиоксиданти. Органичният сулфид и алил алицин са скъпи микроелементи, които липсват в елементарния чесън.

За какво оказва помощ покълналият чесън?
Той спомага за предотвратяването на разнообразни болести, защото съдържа ензими с мощен противовъзпалителен резултат. Освен това кълновете са по-ароматни и се отличават с по-остър усет.
Покълналият чесън подтиква защитните свойства на организма и спомага за по-бързо изцеление на инфекциозни болести. За тази цел се предлага да се употребяват кълновете от една глава чесън всеки ден.
Този лек спомага за нормализиране на сърдечната активност и пречистване на кръвоносните съдове. Той е подобаващ и за приготвянето на тинктури на спиртна основа.
Покълналият чесън не изисква накисване и може да се употребява в естествената си форма за лечебни цели.
В националната медицина се предлага като лек за попречване на образуването на кръвни съсиреци и попречване на инсулт.
 Чесънът би трябвало да се дъвче по доста - поради сероводорода Чесънът би трябвало да се дъвче по доста - поради сероводорода
Чecънът нocи пoлзa, caмo кoгaтo ce упoтрeбявa нeпocрeдcтвeнo cлeд нeгoвoтo oбeлвaнe или нaрязвaнe. Пoлoжитeлнoтo му влияниe върху cърдe...
Освен това се употребява още за:
лекуване на диария
при отравяне
за филтриране на тялото от нездравословни субстанции
попречване разпространяването на раковите кафези
 Защо би трябвало да махате сърцевината на чесъна? Защо би трябвало да махате сърцевината на чесъна?
Чесънът влиза в рецептите на съвсем всички национални манджи, а за изгодите и аромата му се знае от епохи. Но знаехте ли, че е добре да мах...
инхибиране на окислителните процеси и образуването на бръчки
Ако сте решили да включите покълналия чесън в диетата си, уверете се, че кълновете не са почернели или изгнили, а са зелени.
Не го подлагайте на топлинна обработка. Консумирайте го в свежо положение.
 
Диетолозите предлагат да го комбинирате с кълнове от зърнени и бобови култури, както и такива от копър и репички. Те са богати на растителни протеини, витамини и също така съдържат огромно количество антиоксиданти.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР