Подобни полети като този на майор Валентин Терзиев са най-сложните

...
Подобни полети като този на майор Валентин Терзиев са най-сложните
Коментари Харесай

О.р. Полк. Недялков: Източва се бюджетът, а парите не стигат...

Подобни полети като този на майор Валентин Терзиев са най-сложните в подготовката на бойната авиация, сподели в " Денят стартира " проф. Димитър Недялков, полковник от запаса.

Винаги над море нощем изискванията за хвърчене са комплицирани. Дори когато морето е ясно, водата е гладка, се получават обстановки, в които се усложнява полетът. В такива обстановки секундата е доста, посочи проф. Недялков.

Подобни образования нощем над Черно море, съгласно него, се вършат веднъж в годината. „ Въпросът е какъв брой би трябвало да бъдат полетите, с цел да се приготви самият екипаж за осъществяването на сходна задача.

Отдавна е тематика в българската авиация, че не се лети задоволително. В дадената обстановка общата причина за положението и подготовката е дребното летателни часове “, сподели Димитър Недялков.

Санитарният най-малко за военните водачи е към 100-120 часа на година.

„ Стана традиция армията да не бъде обезпечена с нужните средства. Освен това част от съществуващото законодателство не е напълно съответно. Например Законът за публичните поръчки, за какво се заплаща Данък добавена стойност по някои неща? В последна сметка се източва и бюджетът, и парите не стигат за поддръжката, както и за естествения ремонт на авиационната техника “, уточни експертът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР