Подобни компютри ще работят по-дълго време на батерияСкоро на пазара

...
Подобни компютри ще работят по-дълго време на батерияСкоро на пазара
Коментари Харесай

Тестват Windows 10 ноутбуци с чип Snapdragon 835

Подобни компютри ще работят по-дълго време на батерия

Скоро на пазара се чакат енергийноефективни Windows ноутбуци със Snapdragon процесори

районен съд производителите приготвят за пазара първите ноутбуци на база ARM процесори и операционна система Windows 10. В базата данни Geekbench към този момент е видян сходен ноутбук с името Qualcomm CLS, заяви Winfuture.

ARM/Windows компютърът може да работи под ръководство на операционни системи Windows 10 S или Windows 10 Pro, т.е. сходно устройство може да се употребява за образование или професионална работа.
още по тематиката
Според информацията в Geekbench, ноутбукът има 8GB оперативна памет и 8-ядрена SoC на тактова периодичност от 1,9 до 2,2GHz, а резултатите от тестванията са впечатляващи – 1136 точки при едноядрени интервенции и 4263 точки при многоядрени.

Същевременно, HP приготвя за пазара 12-инчов Windows 10 ноутбук на база Snapdragon 835, който ще се предлага в две версии –  с 4GB оперативна памет и 128GB непрекъсната флаш памет и в настройка 8GB/256GB.

Като преимущество на Windows 10/Snapdragon 835 компютрите се акцентира дългото време за самостоятелна работа, което е обусловено от високата енергийна успеваемост на ARM процесора. Все още обаче производителите не са оповестили съответни периоди за стартиране на Windows/ARM моделите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР