Подобен ход ще позволи на Samsung да запази по-ниска ценатаХардуерът

...
Подобен ход ще позволи на Samsung да запази по-ниска ценатаХардуерът
Коментари Харесай

Galaxy S21 може да използва по-стар Snapdragon чип

Подобен ход ще разреши на Samsung да резервира по-ниска цената

Хардуерът постоянно е бил преди всичко за Galaxy S, ще промени ли Samsung на традицията?
(снимка: CC0 Public Domain)

През пролетта на идната година се чака Samsung да пусне смарт телефона Galaxy S21 с най-новото и най-хубавото във връзка с хардуера. Появяват се клюки обаче, че това въобще няма да е по този начин.

Всъщност южнокорейската компания обмисля да употребява по-стар SoC чип за Galaxy S21 в опит да задържи по-ниска цената на своя предстоящ флагман, съгласно обява в Twitter. Макар че това е малко евентуално, тъй като Galaxy S21 ще впечатли единствено в случай че употребява най-новия хардуер, появиха се информации, че процесорът Snapdragon 865 може да се задържи по-дълго време на пазара, в сравнение с се очакваше в началото.

Snapdragon 865 е чипът в основата на Galaxy S20, а в този момент се чува, че има възможност той да бъде определен и за Galaxy S21. Цената на по-новия Snapdragon 875 доближава 250 $, до момента в който 865 може да бъде платен единствено за 150 $. Смяташе се за несъмнено, че 875 ще бъде процесорът в Galaxy S21.

Galaxy S21

Samsung debating internally if to use the SD865 again
that now will be cheaper, some* of the points being used:

– cheaper S21´s for the public
– same price, more profit
– tiny price cut, still more profit
– Exynos 1000 looks better
– SD875 is overkill

im hearing

— Mauri QHD (@MauriQHD) June 27, 2020

В същото време Samsung може да се концентрира малко повече върху Exynos 1000, новият чип на компанията, който е кадърен да размени Snapdragon и да се предлага в Galaxy S21 на някои пазари. В момента Samsung предлага своите Galaxy S модели във разновидности с чипове Exynos и Snapdragon, само че наличността зависи от района, в който устройството се продава.

Несъмнено, Galaxy S21 със Snaprdagon 865 все още не е нищо друго с изключение на нечиста сделка. Разбира се, Samsung няма да разяснява сходни клюки, само че шансът това да се случи не е огромен, защото хардуерът е преди всичко при смарт телефоните Galaxy S.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР