Подновяват се 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил.

...
Подновяват се 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил.
Коментари Харесай

Подновяват 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил

Подновяват се 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил. Това сподели пред Радио „ Фокус” – Кюстендил Георги Джоглев, ръководител на Комисията по сигурност на придвижването към Община Кюстендил.
" Във връзка с пешеходните пътеки беше изработен взаимен оглед с представители на „ Пътна полиция” и Областно пътно ръководство на положението на местата за секване. Всички бяха отначало разказани, кои дават отговор на стандартите като широчина и като вид маркировка – дали зебра, дали единствено прекратена линия. Това беше направено и с оглед инструкции на прокуратурата до всички общини в страната, във връзка със зачестилите при започване на годината произшествия на пешеходни пътеки със смъртен случай за пешеходците ", сподели Георги Джоглев. По думите му в тази връзка за 92 пътеки на територията на цялата община е преценено, че би трябвало в допълнение да се оформят по стандартите на Закона за придвижване по пътищата.
Някъде някои да се заличат, защото дистанцията сред тях е по-малко от плануваното в закона и не са толкоз натоварени с пешеходно придвижване. След инспекцията, „ Пътна полиция” изпрати 92 сигнални писма по отношение на всяка от пътеките, които комисията разказа какво би трябвало да се направи. Даденият период е до края на месец август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР