Подмятането на Борисов, че ще се кандидатира за президент (по-скоро

...
Подмятането на Борисов, че ще се кандидатира за президент (по-скоро
Коментари Харесай

Дзен или изкуството да се разбира Борисов

Подмятането на Борисов, че ще се кандидатира за президент (по-скоро провокация от страна на Ива Николова, която беше тълкувана и превратно), и последвалият го съвсем мигновен отвод от това не са нещо извънредно. Българският министър председател, бидейки в оставка, в отпуск и в болнични по едно и също време, играе по лични правила, както постоянно. За него е изцяло обикновено в този момент да каже едно, по-късно - противоположното. И никой не му връзва недостатък.
Може би съпартийците му считат, че на един водач всичко е разрешено. А може би останалите участници в политическия живот са прекомерно заети със сглобяването на държавния пъзел и по тази причина не реагират уместно.
 Борисов се изметна: Няма да се кандидатирам за президент Борисов се изметна: Няма да се кандидатирам за президент
Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме подготвени да сме безапелационни...
Така или другояче, Борисов може да бъде свестен единствено в положение дзен. Ако въобще не ти пука за това какъв е, какво приказва и какво прави. Но това е сложна задача, тъй като той е министър председател, приказва ту едно, ту друго, а за това какво прави всеки българин има ясна видимост.
Дали Борисов ще се кандидатира за президент е значимо единствено дотолкоз, доколкото Радев беше вкаран в ролята на част от " партиите на митинга ". Защото тъкмо те се прилепиха към Слави Трифонов, което Борисов регистрира като опасност.
Българска социалистическа партия разгласи, че ще поддържа Радев за нов мандат, само че от ГЕРБ към момента няма сигнали. Реално видяно тази партия няма кого да издигне, с изключение на Борисов. И може би това е било първото, което му е пристигнало на разум. Впоследствие обаче, проявявайки предвидливост, реши да се самоопровергае, както постоянно е правил. В последните години Борисов няколко пъти ту ще се кандидатира за президент, ту не, което във всеки подтекст има друго звучене. В днешния е повече от ясно, че е понечил да сплаши Радев, само че е посплашил и себе си. Последните му лупинги, единствено и единствено да остане на власт, издават лека суматоха и тежко комплексарство.
Защото, единствено си представете - претендент за президент на която и да е страна да стане човек, из лечебните заведения. Не, това го изтриваме. Представете си друго - претендент за президент на която и да е страна, който бидейки министър председател е имал такива галантни обноски и е наричал с нежни имена председателката на Народното събрание. Не, не, това напълно го забравяме. Най-добре би било да си представим претендент за президент на която и да е страна, който бидейки министър председател, е сниман гол и латентен до чекмедже с пачки и кюлчета, декорирано с патлак от горната страна.
 Борисов: Влизам в президентската борба, в случай че се стигне до служебно държавно управление (ВИДЕО) Борисов: Влизам в президентската борба, в случай че се стигне до служебно държавно управление (ВИДЕО)
Ако има служебно държавно управление ще вляза в президентската борба. Това сподели пред публицисти министър председателят в оставка и водач на ГЕРБ Бойко Бори...
Да, никой не би могъл да си го показа. Ето по тази причина се е отказал Борисов - тъй като надали и самият той може с лека ръка да пренебрегва горните съображения. " Всъщност, защо ми е пост без действителна власт " евентуално е мисълта, предиздвикала Борисов да мисли в друга посока. Само че това може да се повтори още няколко пъти до есента.
Ако ГЕРБ желае да взе участие в президентските избори, би трябвало да издигне или Борисов, или. Само че коя ще е тази известна фигура с престиж в обществото, която ще разреши на Борисов да го шляпва зад врата или да го щипва по бузката?
Бидейки в непрестанен дзен, българското общество добре схваща Борисов и желанието му да остане на власт непременно. Повече от 10 години виждаме на какви лупинги и кадърен, единствено и единствено да остане в центъра на прожекторите и най-отгоре при разпределянето на публични средства. Бидейки дзен, можем да го разберем. Обаче не можем да го прогоним.
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР