Подменят стария водопровод на булевард „България“ в Асеновград. Счита се,

...
Подменят стария водопровод на булевард „България“ в Асеновград. Счита се,
Коментари Харесай

Подмяна на стар водопровод в Асеновград слага край на честите аварии

Подменят остарелия тръбопровод на бул. „ България “ в Асеновград. Счита се, че това ще усъвършенства качеството на водоподаването и ще понижи зачестилите в последно време повреди в региона. Причина за тях се оказва включване в работен режим на спомагателен контейнер, към по този начин наречената междинна зона. Технологично и експлоатационно, този развой е сложен за осъществяване и въвеждането на новото оборудване се трансформира в тестване на остарялата водопроводна инфраструктура.
По казуса е извършена среща сред шефа на ВиК-Пловдив - Спартак Николов и кмета на Община Аснеовград – лекар Емил Караиванов. Постигната е сделка за две действия. Първата касае незабавно да бъде направено проучване на налягането и да се предложи софтуерно решение в посока ограничението му. Втората сделка е за осъществяване на цялостна замяна на водопроводната мрежа в проблематичния сектор на бул. „ България “ (от кръговото кръстовище на улица „ Марица “ до кръстовището на булеварда с улица „ Велико Търново “). За задачата, ВиК ще реализира подмяната на тръбите, а Община Асеновград ще поеме агажимента за възобновяване на пътната настилка.
Друга зона с сходен проблем е част от улица „ Христо Ботев “ в Асеновград. „ Тук ще се изчака обследването на експертите и тогава ще стане ясно дали е належащо в допълнение зониране, ремонт на основни кранове или друго. “, изясни кметът на Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР