, подложени под натиска на нелоялни търговски практики , развиват

...
, подложени под натиска на нелоялни търговски практики , развиват
Коментари Харесай

Малките семейни ферми искат равноправна конкурентна среда

", подложени под натиска на нелоялни търговски практики, развиват държание, което ги дистанцира от отбрана и по този начин се уголемява полето към използване на тези практики “, това разяснява пред БНР Ивана Мурджева, юрист и член на УС на Националното съдружие на дребните фамилни ферми и преработватели във връзка измененията в, който е показан за публично разискване, което би трябвало да завърши на следващия ден.
С промени в закона се цели да се преодолеят някои нелоялни търговски практики по отношение на този бизнес – дребни и междинни предприятия и ферми.
 Търговските вериги ще подвигат цените на храните поради нов закон Търговските вериги ще подвигат цените на храните поради нов закон
Има голям риск от съществено повишаване на питателните артикули поради готвено ново законодателство по отношение на битката с монополи и картели...
„ Пример за това е, че в огромните търговски вериги няма снабдители от районен, локален темперамент и които са дребни и междинни компании, тъй като те не могат да отговорят на повишените критерии на комерсиалните вериги – не могат да обезпечат с такава регулярност стоките и с подобен период на валидност, те са в лимитирани количества, те бързо губят комерсиалния си тип и веригите отхвърлят да ги продават. "
Адвокат Ивана Мурджева уточни, че има доста малко проблеми, заведени пред Комисията за защитна на конкуренцията последните пет години от микро и междинни производители против огромните търговски вериги.
" За да стартира този развой, това може да стане посредством браншови организации на тези дребни ферми, а такова сдружаване към момента няма ".
Чрез законопроекта се уголемяват и пълномощията на Комисията за защита на конкуренцията, като и даде опция тя да бъде много по-активна при основаването на равноправна конкурентна среда, уточни още юрист Мурджева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР