“Подкуп ми поиска престъпната група, която влезе в затвора, те

...
“Подкуп ми поиска престъпната група, която влезе в затвора, те
Коментари Харесай

Александър Ваклин: 250 000 евро подкуп ми поискаха от престъпната група на Иванчева

“Подкуп ми изиска незаконната група, която влезе в пандиза, те са трима души, единият ми изиска ”, съобщи в предаването “120 минути ” по бТВ Александър Ваклин - строителният бизнесмен, с чиито белязани пари Десислава Иванчева беше задържана.

Ваклин сподели, че в началото са му поискани 250 000 евро, а по-късно той се е " спазарил " за 190 000 евро.

Тази седмица, след 4 години правосъдни каузи, протекли с огромен публичен интерес, Върховен касационен съд издаде 6-годишна ефикасна присъда против някогашния областен кмет на община " Младост ", Десислава Иванчева. Тя е за искане на рушвет от близо 190 000 евро посредством медиатор, от които е получила 70 000 евро. В четвъртък тя беше отведена в Сливенския затвор.

Той акцентира, че Иванчева е желала рушвет от общо четири компании.

“С мен се случи това, с което се случваше с доста хора и форми в регион “Младост ”, когато Иванчева беше кметица. Към делото има едно малко листче, разписвано наказаните Иванчева, Дюлгеров и Петрова, на което има четири компании със съответните суми. Това, че сътрудниците не са посмели да излязат с имената си и да свидетелстват, е проблем на обществото ”, сподели Ваклин.

Той сподели, че познава някои от пострадалите. По думите му те не са свидетелствали, тъй като ги е боязън.

" Аз чаках правдивост и за 4 години каузи тя спечелва. Искам единствено да загатна – три самостоятелни правосъдни състава на 3 инстанции произнасят, че е отговорна. Първият състав се обосновава на 264 страници, вторият – на 270 страници, третият на Върховен касационен съд – на 32 безапелационни страници ", разяснява той.

" Справедливостта е добродетел, с която малко на брой са удостоени. Тези малко на брой в нашето общество са висшите съдии и би трябвало да им се доверим и да ги почитаме ", добави Ваклин.

Повече от описа на Александър Ваклин - гледайте във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР