Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) потушиха опит за

...
Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) потушиха опит за
Коментари Харесай

Кюрди смазаха бунт на ИД

Подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС) потушиха опит за протест на членове на групировката "Ислямска страна " (ИД) в затвор в Североизточна Сирия, оповестиха кюрдски представител и неправителствена мониторингова организация, представени от ДПА.

Говорителят на доминираните от кюрдски милиции Съюз на демократичните сили Кино Габериал сподели, че протестът е почнал през миналата нощ в затвор в провинция Хасака, в който обитават бойци на ИД. Джихадистите съумели да разбият вратите на част от килиите, пробили дупка в някои стени и завзели приземния етаж на пандиза. По думите на представителя никой не е съумял да избяга и обстановката в пандиза към този момент е под цялостен надзор.

Организация на обединените нации желае цялостно помирение в Сирия и освобождение на пандизчиите поради ковид

Габериал добави, че случилото се удостоверява качествата на Съюз на демократичните сили да подсигуряват сигурността на центровете за задържане на джихадисти. Според него обаче потушеният протест демонстрира и нуждата от повече поддръжка от страна на интернационалната общественост и антиджихадистката коалиция за подсигуряване на пандизите и лагерите за екстремисти.

Базираният в Лондон Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида удостовери, че кюрдските Съюз на демократичните сили са съумели да заловят четирима пандизчии при опит за бягство.

Във въпросния затвор в град Хасака в едноименната сирийска провинция обитават над 5000 членове на ИД от разнообразни националности, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР