Подкрепяните от Русия Донецка и Луганска народни републики в Източна

...
Подкрепяните от Русия Донецка и Луганска народни републики в Източна
Коментари Харесай

ДНР и ЛНР забраниха Facebook и Instagram

Подкрепяните от Русия Донецка и Луганска национални републики в Източна Украйна обявиха, че са блокирали достъпа до Фейсбук и Instagram, заяви „ Reuters “.

Причината за това е, че ДНР и ЛНР привеждат политиката си във връзка с двете обществени мрежи, основани в Съединени американски щати, с тази на Русия.

Москва призна двата сепаратистки района за самостоятелни на 21 февруари и три дни по-късно стартира пълномащабна инвазия в Украйна, наричайки я „ специфична военна интервенция “, ориентирана частично към отбраната на рускоговорящите поданици там.

„ Достъпът до осведомителните запаси на американската компания „ Meta “, която разрешава апели за принуждение против рускоезични консуматори в обществените си мрежи, към този момент е блокиран “, се споделя в изказване на министерството на връзките на ДНР.

В светлината на това достъпът до обществените мрежи „ Фейсбук “ и „ Instagram “ е блокиран на територията на републиката, излиза наяве от изказването.

В друго изялвление министерството на връзките на ЛНР показва, че също е блокирало достъпа до обществените мрежи.

„ Meta Platforms Inc. “ не отговори незабавно на поискания коментар от страна на „ Reuters “ по отношение на случая.

Русия забрани „ Фейсбук “ и „ Instagram “ през март, откакто съдът упрекна и призна за отговорна компанията в „ екстремистка активност “. Москва към този момент ограничи достъпа до „ Фейсбук “.

Руският държавен информационен регулатор блокира достъпа до „ Instagram “ през март, откакто „ Meta “ съобщи, че ще разреши на потребителите на обществени медии в Украйна да разгласяват известия като „ Смърт на съветските нашественици “.

От компанията споделиха, че краткотрайната смяна в нейната политика за тирада на омразата се отнася единствено за Украйна.

Припомняме, че двата района получават финансова поддръжка от Москва, употребяват съветската рубла като валута и преподават съветската образователна стратегия в своите учебни заведения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР