Подкрепяме заповедта на министъра на здравеопазване с така начертаните методи

...
Подкрепяме заповедта на министъра на здравеопазване с така начертаните методи
Коментари Харесай

Ген. Венцислав Мутафчийски: Подкрепяме заповедта на министъра на здравеопазване

Подкрепяме заповедта на министъра на опазване на здравето с по този начин начертаните способи за отхлабване на ограниченията. Това сподели ръководителят на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерски съвет за разпространяването на COVID-19 у нас и подхванатите противоепидемични ограничения.

„ Давал съм този образец и на министър Ангелов какъв брой примитивни могат от време на време да са методите, само че ефикасни. Още с влизането всеки клиент да получава номерче и като излиза да го пуска в кошница. Когато свърши мястото да не се влиза повече. Видях го в Гърция. Ние налучкаме най-опасните места за разпространяване на болест – ясли, детски градини, учебни заведения, молове, питейни заведения, заведения за хранене. Сега сега лечебните заведения са цялостни не Коронавирус заболели, а с пациенти, които са отлагали планови интервенции. За учениците, министърът на образованието беше пределно явен. Началните класове нямат никакви шансове за качествено образование. Това беше един обмислен риск, който трябваше да се поеме. Всички останали трябваше да жертваме нещо друго, с цел да могат нашите деца да се образоват “, сподели още Мутафчийски.

„ Футболните мачове са в средата и са сред 6 и 7 показател на заплаха. Почти не остана футболист, който да не е бил инфектиран. Ако те се намират по средата на показател на заплаха за заразяване, то публиката се намира твърдо в 8. Никога не сме претендирали за пълнота, че всички конфликтни места могат да бъдат спрени за посещаване. Не може да действа обществото без да има от къде да закупи храна и неща от първа нужда. Магазините са в четворка показател на заплаха за предаване на болест “, разяснява Мутафчийски. По думите му по-малките магазини са с показател 3.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР