Подкрепяме ветото на президента. Това заяви лидерът на БСП Корнелия

...
Подкрепяме ветото на президента. Това заяви лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Подкрепяме ветото на президента

Подкрепяме ветото на президента. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на президентското несъгласие върху Закона за държавния бюджет и опцията партиите да се финансират посредством дарения от юридически лица и еднолични търговци.

"Мотивите във ветото съответстват с причините, които ние изтъквахме часове наред в пленарна зала. ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно отвориха опцията партиите да се финансират от олигарси, от юридически и физически лица без ограничавания дали отвън България или в България, което прави партиите и политиката от частни ползи. Естествено е, че този, който финансира ще си поръчва и законите и политиката, която да организират партиите, а не гласоподавателите, които да гласоподават за нас. Напълно споделяме претекстовете на президента ", сподели още тя.

" Ще търсим всички благоприятни условия за офанзива на отвореното финансиране на партиите ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

"Наистина това необятно отваряне порти на стопански и финансови ползи към политиката е нездравословно освен за партиите, за парламентаризма и демокрацията в България ", приключи Корнелия Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР