Подкрепяме създаването на „бързи зелени коридори за ваксинирани и хора,

...
Подкрепяме създаването на „бързи зелени коридори за ваксинирани и хора,
Коментари Харесай

Николова: Подкрепяме „зелените коридори“, без да се ограничават пътуванията и на останалите туристи

Подкрепяме основаването на „ бързи зелени коридори " за имунизирани и хора, които към този момент са се възстановили от COVID-19, като в същото време не се лимитират пътуванията на останалите туристи. Това би трябвало да докара до възобновление на туристическата екосистема и интернационалната подвижност. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на Видеоконференция на високо ниво на министрите на туризма на Европейския съюз. В нея участваха още Тиери Бретон, еврокомисар за вътрешния пазар, Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на Световната организация по туризъм и Глория Гевара, ръководител на Световния съвет за пътувания и туризъм.
Безопасното, безпроблемно пътешестване, както и отворените граници са от главно значение за съживяването на туристическия бранш, заради което са нужни съгласуваност, поддръжка и взаимност както на нивото на Европейски Съюз, по този начин и на национално равнище, с цел да се основат нужните условия за поощряване на развиването в бранша в сходство с основополагащото право на свободно придвижване, акцентира вицепремиера. Тя добави още, че България счита, че концепциите за национални проекти за възобновяване и резистентност са от значително значение за постигането на решаващите за туризма цели.

Министър Николова уточни, че акцентът е подложен върху устойчивото развиване и цифровизацията и ние имаме вяра, че тези съществени цели ще слагат основите за началото на възобновяване и бъдещото развиване в бранша. Считам, че е належащо да се създаде цялостна европейска тактика за развиване на туристическия бранш в сходство с задачите на член 195 от Договора за действието на Европейски Съюз, посочи тя. И акцентира, че съответните действия за улеснение поощряване на удобна среда за развиване на субектите в туристическия бранш следва да бъдат подкрепени със специфични финансови благоприятни условия и поддръжка от европейски фонд за туризъм.
В този подтекст България е подхванала редица ограничения за възобновяване на туризма, като въвеждане и използване на национални противоепидемични ограничения, икономическа поддръжка, дейности за усилване на дейностите във връзка с предпочитаните туристически пазари, също по този начин старания за усилване на маркетинговите действия и рекламата, осведоми още вицепремиера. Тя разясни, че в подтекста на COVID-19 най-отчетливите трендове, следени в туризма в България, са: неотдавнашното развиване на вътрешния туризъм, наклонността за прекосяване към други типове превоз, които спадат към по-безопасните и персонализирани типове, нараснал интерес към СПА, уелнес, медицински и балнео туризъм, както и насочване към по-малките курорти и места за настаняване с по-малък потенциал.
Трябва да работим за координирано възобновяване на бранша, уточни Зураб Пололикашвили. И добави, че наближава лятото и хората ще желаят да пътуват, за което ще способства и васкинацията
Необходимо е да работим дружно, да подсигуряваме сигурността, да имаме ясни правила, с цел да може хората в Европа да пътуват, разяснява Глория Гевара. По думите й значимо е да бъдат открити решения, свързващи нашите страни, за което са доста значими протоколите. Според нея единния протокол ще подсигурява сигурност. Гевара изясни още, че е нужно жителите да възстановят доверието си, с цел да се възстановят пътуванията.

Не бива да има затварянето границите, само че е значимо пътуванията да са сигурни, подчертава Тиери Бретон. Той напомни, че през предходната година Европейска комисия е подхванала ограничения за подкрепяне на туризма, като бяха отпуснати 172 млн. евро грандове. Той акцентира, че имунизационните документи ще играят значима поля за свободното напредване. Важно е бързо да бъдат подхванати общи стъпки, с цел да сме подготвени до лятото, по този начин ще може да помогнем на туризма да се реализира стремежи рестарт, съобщи още еврокомисарят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР