Подкрепяме идеята за , заплащана от пациентите при посещение на

...
Подкрепяме идеята за , заплащана от пациентите при посещение на
Коментари Харесай

Доц. Антон Тонев: Подкрепям увеличаването на таксите за посещение при личен лекар


Подкрепяме концепцията за, заплащана от пациентите при посещаване на персонален доктор. Това сподели пред публицисти в Народното събрание доцент Антон Тонев, ръководител на парламентарната комисия по опазване на здравето. Според него това би трябвало да стане гладко.

„ Смятам, че внезапното покачване на таксата -, не е правилно по отношение на потребителите “, сподели той. От думите му стана ясно, че би трябвало да се начертае път за гладко повишение на размера на таксата през избрани интервали от време, с цел да няма внезапно натоварване на ползвателите на медицински услуги.

„ Обективно видяно, като равнището ѝ е замръзнало през 2013 година, а доплащането в лечебните заведения към този момент е към 40% “, уточни още доцент Тонев. Той добави, че с цел да има смяна в равнището на потребителската такса, трябват законови промени, както и дефинирането ѝ в Националния рамков контракт.

Преди дни депутати и лекари се сплотиха към концепцията за в първичната извънболнична здравна помощ, като на полемика, проведена от комисията по опазване на здравето, се разиска равнището на потребителската такса, специализацията на лекарите и концепцията за диференцирано възнаграждение на лекарите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР