Подкрепяме идеята за повишаване на потребителската такса, заплащана от пациентите

...
Подкрепяме идеята за повишаване на потребителската такса, заплащана от пациентите
Коментари Харесай

Доц. Антон Тонев: Потребителската такса за пациентите трябва да се увеличи

Подкрепяме концепцията за повишение на потребителската такса, заплащана от пациентите на персоналните лекари, само че би трябвало да стане гладко във времето, сподели пред NOVA ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето доцент Антон Тонев.

Смятам, че внезапното покачване - от 2,90 лева да скочи няколко пъти - не е правилно по отношение на потребителите, сподели още той. По думите му би трябвало да се начертае път за гладко повишение на размера на таксата през избрани интервали от време, с цел да няма внезапно натоварване на ползвателите на медицински услуги. Обективно видяно потребителската такса изостава, като равнището ѝ е замръзнало от 2013 година, а доплащането в лечебните заведения е към 40 на 100, уточни той.

По думите му, с цел да има смяна в равнището на потребителската такса, трябват законови промени, както и дефинирането й в Националния рамков контракт. 

Преди дни депутати и лекари се сплотиха към концепцията за нуждата от промяна в първичната извънболнична здравна помощ, като на полемика, проведена от комисията по опазване на здравето, се разиска равнището на потребителската такса, специализацията на лекарите, концепцията за диференцирано възнаграждение на лекарите и др.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР