подкрепи галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 в петото издание

...
подкрепи галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 в петото издание
Коментари Харесай

„Инвестбанк” АД ще организира поредица от изложби на един от финалистите от конкурса MOST


поддържа изложба Vivacom Art Hall Oborishte 5 в петото издание на състезанието за модерно българско изкуство MOST. До край доближиха шестима създатели, като единият от тях – Светлана Якова, бе определена за финалист oт финансовата институция. В продължение на задачата си да подкрепя културни начинания, ориентирани към млади гении, банката ще провежда поредност от независими изложения на Светлана Якова в хотелите в Русе (в интервала 20-30 октомври) и в Боровец (до края на годината), част от първокласната верига Феста хотели.       

На 21 септември във Vivacom Art Hall Oborishte 5 бе открита галерия на финалистите в състезанието, който се организира в интервала от 12 юли до 1 септември 2022 година Проектът предизвиква новаторството в изкуството и оказва помощ на млади български актьори от страната и чужбина да покажат творчеството си и да получат професионална реализация на локално и интернационално равнище. Тази година състезанието провокира голям интерес и над 200 млади български художници изпратиха творбите си за присъединяване. Кандидатури на художници, искащи да се включат, продължаваха да идват даже след края на оповестения период. Очаква се самодейността да се организира още веднъж и идната година. В изложбата, която ще бъде отворена за гости в изложба Vivacom Art Hall Oborishte 5 до 15 октомври, с изключение на творбите на Светлана Якова, ще видите и творби на останалите финалисти – Сашо Виолетов, Артистичното дуо YO/KO+INA, Надя Пеовска, Стефана Петрова, Петър Чиновски, които бяха определени от екипа на галерията. Входът е свободен. Всички произведения на младите гении могат да бъдат закупени в галерията.
-->
Това не е първият план в помощ на българското изкуство, реализиран със съдействието на „ Инвестбанк ” АД. Като част от задачата си да поддържа духовните и културни полезности, преди време банката осъществя първите у нас „ Пейки на знанието “ в университетите „ Климент Охридски “ и УНСС, а при започване на август поддържа юбилейното 10-то издание на международния фолклорен фестивал „ Фолклорен извор “, който се организира в с. Царевец, община Свищов. Финансовата институция застана и зад състезанието за чиста и транспарантна журналистика „ Web report ”, а поръчката е „ Инвестбанк “ АД и за в бъдеще да продължи да поддържа сходни публично значими начинания и планове.

Препоръчвам
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР