Подкрепеният от Amazon стартъп за електрически превозни средства Rivian Automotive

...
Подкрепеният от Amazon стартъп за електрически превозни средства Rivian Automotive
Коментари Харесай

Rivian строи фабрика за 5 млрд. долара в Джорджия

Подкрепеният от Amazon стартъп за електрически транспортни средства Rivian Automotive ще построи фабрика за 5 милиарда $ в американския щат Джорджия, второто сходно оборудване за сглобяване на коли на компанията в Съединени американски щати, следвайки проекти за разширяване на производството, съобщи „ Ройтерс “.

В първия си тримесечен отчет, откогато стана обществена предишния месец, Rivian рапортува за чиста загуба от 1,2 милиарда $. Акциите ѝ паднаха с 9,8% след края на търговията, откакто компанията сподели, че чака спад на продукцията с няколкостотин автомобила по отношение на целевите 1200 за 2021 година, а бройките на предварителните поръчки провокираха отчаяние на Уолстрийт.

„ Стартирането и увеличението на производството на три разнообразни транспортни средства в границите на няколко месеца е необикновено мъчно предизвикателство “, сподели основният изпълнителен шеф Ар Джей Скариндж. Част от проблемите, които посочи, включват световните ограничавания във веригата за доставки, пандемията от COVID-19, стегнатият пазар на труда и краткосрочните проблеми към построяването на модули за акумулатори.

Скариндж добави, че Rivian е фокусирана върху изтеглянето на графика за увеличение на производството за транспортните си средства.

От пикапа, стартиран през септември, и моделът SUV от тази седмица, компанията е доставила 386 от 652-те създадени единици. Този месец е планувана доставка на първи ванове за Amazon.

С пазарната си оценка от съвсем 93 милиарда $ Rivian дебютира в Nasdaq предишния месец в най-голямото първично обществено предложение в света за годината. Фирмата събра съвсем 14 милиарда $ в границите на предлагането, с цел да финансира предстоящ напредък в допълнение към 10,5 милиарда $, набрани частно от вложители като Amazon и Ford, които имат надлежно 20% и 12% от Rivian.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР