Подкрепената от Русия самопровъзгласила се Донецка народна република (ДНР) в

...
Подкрепената от Русия самопровъзгласила се Донецка народна република (ДНР) в
Коментари Харесай

Сепаратистите от Донецк и Луганск блокираха Facebook и Instagram

Подкрепената от Русия самопровъзгласила се Донецка национална република (ДНР) в Източна Украйна съобщи в сряда, че е блокирала достъпа до Фейсбук и Instagram, привеждайки се в сходство с политиката на Русия във връзка с основаните в Съединени американски щати обществени мрежи , предава Ройтерс.

По-късно същото направиха и управляващите в другата самопровъзгласила се " република " в Донбас - Луганската национална република.

" Достъпът до осведомителните запаси на американската компания Meta, която разрешава апели за принуждение против рускоезични консуматори в обществените си мрежи, към този момент е блокиран ", се споделя в изказване на т. нар " министерство " на връзките на ДНР.

От Meta към този момент не са дали отговор на искане на Ройтерс коментар.

ДНР и другия, следен от сепаратистите район на Източна Украйна - Луганската национална република - за самостоятелни на 21 февруари и изпрати войски в Украйна три дни по-късно, акцентирайки като една от аргументите нуждата от отбрана на рускоговорящите там.

Русия, откакто съд призна Мета за отговорен в " екстремистка активност ". Москва към този момент беше спряла достъпа до Фейсбук поради ограничение на достъпа на съветски медии до платформата.

Руският държавен информационен регулатор " Роскомнадзор " блокира достъпа до Instagram също през март, откакто Мета съобщи, че ще разреши на потребителите на обществени медии в Украйна да разгласяват известия като " Смърт на съветските нашественици ".

Мета сподели, че краткотрайната смяна в нейната политика за тирада на омразата се отнася единствено за Украйна.
 Фейсбук позволява апелите за принуждение против Путин и съветски военни
Фейсбук позволява апелите за принуждение против Путин и съветски военни

Meta краткотрайно трансформира политиката си по отношение на речта на ненавист

Русия поддържа тесни връзки с Донецк и Луганск, общо известни като Донбас, след проруски протест след анексирането на Крим от Москва през 2014 година И двата района получават финансова поддръжка от Москва, употребяват съветската рубла като своя валута и преподават съветската образователна стратегия в своите учебни заведения.

Днес по-рано се заприказва, че още един регион в Южна Украйна - Херсонска област, която се управлява изцяло от съветските окупационни сили,, в това число без осъществяване на референдум.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР