Подкрепена от Foxconn, компанията има шансове на пазараБрандът Toshiba е

...
Подкрепена от Foxconn, компанията има шансове на пазараБрандът Toshiba е
Коментари Харесай

Sharp иска РС бизнеса на Toshiba

Подкрепена от Foxconn, компанията има шансове на пазара

Брандът Toshiba е опция за Sharp да се върне стремително на пазара за лични компютри

Японският производител на електроника Sharp преглежда опцията да придобие губещото поделение на Toshiba за лични компютри, съобщи организация Nikkei.

Sharp възнамерява да се върне на районен съд пазара благодарение на тайванския си сътрудник Foxconn, който има контролния пакет акции в компанията. Твърди се, че Sharp и Toshiba към този момент договарят за договорка. Стойността на районен съд подразделението на Toshiba, което създава ноутбуци Dynabook, се прави оценка на към 10 милиарда йени ($91,9 млн.).
още по тематиката
Toshiba предвижда растеж на загубите от своя компютърен бизнес през финансовата 2017 година, като в същото време обмисля неговото обособяване и подхваща ограничения за излекуване на активността му. През предходната година компанията влезе в договаряния за продажба на районен съд бизнеса си на тайванската Asus, само че до договорка не се стигна.

Sharp, от своя страна, оферираше на пазара по-рано компютри под марката Mebius, само че през 2010 година изостави районен съд бизнеса. Сега, откакто оздрави финансовото си положение, с помощта на Foxconn, японската компания има намерение да придобие марката Toshiba за компютри и да се върне на районен съд пазара.

Мажоритарният притежател на Sharp – тайванският колос Foxconn – създава РС-та за компании като HP и Dell и има богат опит с доставчиците на съставни елементи. В същото време Sharp държи мощни позиции в сегмента на течнокристалните панели от дребен и междинен размер за смарт телефони и компютри. Ако стартира и районен съд произвеждане, Sharp ще си подсигурява търсене на своите екрани.

Продажбите на компютри с марката Toshiba понижиха до 1,8 млн. броя през 2016 година, до момента в който в пиковата 2011 година възлизаха на 17 млн. броя. Компанията беше принудена да редуцира производството и да се откаже от доставките на потребителски районен съд на разрастващите се пазари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР