Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси

...
Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси
Коментари Харесай

Подкрепата с оборотен капитал чрез НАП продължава през следващата седмица |

Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните ограничения бизнеси ще продължи през идната седмица, оповестяват от приходната организация, оповестяват от Национална агенция за приходите.

Според последните заповеди на министъра на опазването на здравето затворени през февруари останаха заведенията за хранене, а до края март и питейните заведения и нощните заведения, резервира се възбраната и за проведените екскурзии.

Междувременно Народното събрание одобри смяна, позволяваща на основаните през 2020 година бизнеси да бъдат подкрепени за целия интервал на прекратяване на активността им, а освен за 1 месец, както беше до момента.

През идната седмица всички, които са кандидатствали досега по програмата и са били утвърдени като възможни, ще получат известие от Национална агенция за приходите посредством системата ИСУН. В известието ще получат покана да попълнят оборотите си за месеците, в които не са осъществявали активност поради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични ограничения. За да бъде отпусната бързо поисканата поддръжка, от Национална агенция за приходите молят за реакция в 7-дневен период. Плащанията ще бъдат осъществени след приемане на нотификация от Европейската комисия.

" През идната седмица ще продължим с поддръжката за бизнеса, разбирайки изцяло, че бързото финансиране е значимо за всички. Същевременно разбираме и рисковете от възможни злоупотреби, като екипът на приходната организация ревизира заявените данни, с цел да сме сигурни, че подпомагането се прави при съблюдаване на регламентите ", сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова във връзка продължаването на поддръжката с оборотен капитал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР