Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси

...
Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси
Коментари Харесай

НАП с указания за подкрепата с капитал за засегнати от мерките фирми

Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните ограничения бизнеси ще продължи през идната седмица. Това оповестиха от пресслужбата на Национална агенция за приходите.
Според последните заповеди на министъра на опазването на здравето затворени през февруари останаха заведенията за хранене, а до края март и питейните заведения и нощните заведения, резервира се възбраната и за проведените екскурзии, припомниха от пресслужбата.
Народното събрание одобри смяна, позволяваща на основаните през 2020 година бизнеси да бъдат подкрепени за целия интервал на прекратяване на активността им, а освен за 1 месец, както беше до момента, допълниха още от пресслужбата.
През идната седмица всички, които са кандидатствали досега по програмата и са били утвърдени като възможни, ще получат известие от Национална агенция за приходите посредством системата ИСУН. В известието ще получат покана да попълнят оборотите си за месеците, в които не са осъществявали активност поради въведените противоепидемични ограничения.
За да бъде отпусната бързо поисканата поддръжка, от Национална агенция за приходите приканват за реакция в 7-дневен период. Плащанията ще бъдат осъществени след приемане на нотификация от Европейската комисия.
От Национална агенция за приходите ревизират заявените данни, с цел да има сигурност, че подпомагането се прави при съблюдаване на регламентите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР