Подкрепа за медицинските практики в селата, подпомагане на общопрактикуващите лекари

...
Подкрепа за медицинските практики в селата, подпомагане на общопрактикуващите лекари
Коментари Харесай

Кольо Милев: Ще подобрим условията в общинските лечебни заведения в Сливен

Подкрепа за медицинските практики в селата, подкрепяне на общопрактикуващите лекари и основаване на мобилни медицински групи за селата. Това планува програмата на Кольо Милев, претендентът за кмет на Сливен, повдигнат от Българска социалистическа партия, в областта на общинското опазване на здравето. Той имаше среща с лекари и сестри от МБАЛ Хаджи Димитър “ по покана на шефа й доктор Пенков.
Важно, съгласно социалиста, е обезпечаването на аптечно обслужване посредством в допълнение субсидиране на селските аптеки, откриване на заведения за възрастни и заболели хора с финансова помощ от страната и посредством планове с евро­пейско финансиране. Особено значение се отдава и на тласъците за профилактика и здравословен метод на живот. Във всяко общинско ДКЦ ще се разкрият кабинети за неотложна помощ и ще се разшири активността на зъболекарските кабинети за лекуване на обществено слаби пациенти.
Общинските лечебни заведения ще се подобрят откъм материална база, инсталация, кадрови капацитет. Реконструкция, ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост, съоръжение на детски ясли и здравни пунктове в дребните обитаеми места- са друга част от ограниченията, които програмата на Милев планува.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР