Подкомисията на Европейския парламент към парламентарната комисия по граждански свободи,

...
Подкомисията на Европейския парламент към парламентарната комисия по граждански свободи,
Коментари Харесай

Европейският парламент кани на изслушване Кирил Петков и Иван Гешев

Подкомисията на Европейския парламент към парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (т. нар. "мониторингова група за народна власт ") провежда чуване за ситуацията в България на 27 януари. Това се показва в известие от името на евродепутата Елена Йончева.

Отбелязва се, че е планувано да бъдат поканени министър председателят, представители на българското държавно управление, основният прокурор, представители на други институции, които имат отношение към върховенството на правото у нас.

Очаква се ръководещите да показват своите проекти за промяна в правосъдната система, за въвеждане на отчетност на основния прокурор, както и за законодателни промени, които да доведат до ефикасна битка с корупцията, написа в известието. Евродепутатите от подкомисията ще обсъдят също медийната независимост и предотвратяването на каузи против публицисти и цивилен дейци.

Подкомисията стартира наблюдаване на България през лятото на 2020 година и това съответства с митингите у нас. Досега се състояха две чувания, както и на неправителствения бранш. Преди четири месеца евродепутати от подкомисията посетиха България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР