Подкомисия в здравната комисия с тема детско здравеопазване в парламента

...
Подкомисия в здравната комисия с тема детско здравеопазване в парламента
Коментари Харесай

Предлагат подкомисия детско здравеопазване в НС

Подкомисия в здравната комисия с тематика детско опазване на здравето в Народното събрание ще предложи депутатът и педиатър от Демократична България доктор Таня Андреева. Това тя заяви по време на полемика за националната детска болница, проведена в Народното събрание.

По думите й, подкомисията ще би трябвало да прегледа всички гледни точки във връзка с промяна в целия бранш, защото няма по какъв начин да се случи качествена детска болница без добре подготвен личен състав.

Приоритетът е България да стане положително място за развъждане на деца, сподели от своя страна ръководителят на Демократична България Христо Иванов.

На живо в полемиката се включи арх. Емил Марков, Франция, който се занимава с сходни задачи в детското болнично опазване на здравето. Той бе безапелационен, че всички въпроси във връзка с детска болница в България са непотребни, откакто липсва ясно техническо задание излято върху основата на стопански модел, който е изследван авансово. А това какъв брой етажа ще е постройката и всевъзможни други детайлности - на този стадий са безсмислени.

Проф. Владимир Пилософ, доайен на българската педиатрия, уточни акцент, че би трябвало да се знае какво ще се случи с останалите звена - кардиология, ИСУЛ, онкохематология в региона на детското опазване на здравето.

По-късно Таня Андреева разяснява за какво на полемиката не са поканени изпълнителите на плана " Главболгарстрой ", като дефинира, че полемиката е експертна за предпроектното изследване, има дълъг стадий, преди да се разпореди планът на който и да е.

Министерство на здравеопазването бяха поканени, само че заради ангажимент не могат да участват, сподели Андреева. Има закъснение от 2 г, можехме към този момент да сме подготвени с предпроектните потребности и задание за същинска детска болница, отговаряща на актуалните условия, безапелационна е Андреева. Тя даде и образец от непознат опит, че за два пъти по-голяма болница са нужни 6 години от плана до първата интервенция.

Експертите споделиха, че няма задание, по което да се реализира първокласен план и реорганизация на скелето в Александровска болница. Освен Подробен устройствен план, който следва да бъде извървян отначало, също по този начин би трябвало да има и обстоен разбор на потребностите и изложение на всички стъпки до най-малкия подробност за построяването на детската болница, с цел да дава отговор на детска болница на стандартите, сподели още депутатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР