Подкаст | България не помни толкова драстично поскъпване на употребяваните

...
Подкаст | България не помни толкова драстично поскъпване на употребяваните
Коментари Харесай

Вечерни новини: Денков върна изпълнен мандат; Скок в цените на употребяваните коли

Подкаст | България не помни толкоз фрапантно повишаване на използваните коли
Историята на автомобилната промишленост не помни толкоз фрапантен скок на цените и то за толкоз малко време – в интервал от 2 – 3 години. Вече се следи наклонност за задържане на актуалните коли и отвод от обновяване заради високите цени. Така и междинната възраст на автомобилните паркове освен в Европа, само че и в Северна Америка, пораства. Това разяснява автомобилният специалист Калоян Желев в подкаста на Economic.bg „ Едно мислено “.
България може да съди съветската „ Газпром “ поради спрения газ
Вероятността „ Газпром “ да изискат и да завоюват арбитражно дело против България е минимизирана. Мисли се в посока ние да предявим искания против съветския газов монополист. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия служебният министър на енергетиката Росен Христов във връзка спрените доставки на природен газ от съветската страна през април 2022 година
Президентът прикани депутатите да гласоподават „ по съвест “ за държавното управление
Канидидат-премиерът на ПП-ДБ акад. Николай Денков върна на президента изпълнен мандата за сформиране на държавно управление. Срещата в президентството обаче още веднъж мина в много хладна атмосфера и Румен Радев сякаш още веднъж загатна, че е по-добре да не образува държавно управление с присъединяване на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и ГЕРБ.
Ротационната коалиция вади „ неуместния “ бюджет на служебния кабинет
Ротационната коалиция сред „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ ще изтегли от Народното събрание импортирания бюджет на служебния кабинет с финансов министър Росица Велкова. Бъдещият министър председател, в случай че кабинетът на двете обединения бъде гласуван в Народното събрание, Николай Денков разказа бюджета със свръхдефицит от 6.4% като „ неуместен “.
Турската лира потъва макар новия финансов министър
Турската лира падна с съвсем 1% в понеделник до 21 за $, което е нестабилна първична реакция на назначението на високо ценения от вложителите Мехмет Шимшек за министър на финансите. С днешното си намаляване лирата се доближи до рекордното дъно от 21.8 за $, маркирано предходната седмица след формалните резултати от изборите, които дадоха нов седемгодишен мандат на Ердоган.
Азербайджан ще доставя газ и на Унгария
Азербайджанската SOCAR и унгарската MVM CEEnergy подписаха контракт за доставка на природен газ от Азербайджан за Унгария през 2023 година Това излиза наяве от профила във Фейсбук на унгарския външен министър Петер Сиярто.
IKEA ще доставя колета в София с електрически автомобили
Всички колета от магазините на IKEA в София до адреси на клиенти ще се правят с електрически автомобили. Проектът на шведския бранд е пилотен и към този момент ще се извършва единствено на територията на столицата. За да го осъществя, IKEA ще си партнира с логистичната компания Greenpoint Logicstics, която прави доставки напълно с електрически леки коли.
Европейска комисия упорства за етикет на наличието „ Създадено от AI “
Брюксел желае да попречи на изкуствения разсъдък да размива границите сред обстоятелства и измислици. В тази връзка през днешния ден изиска от фирмите за първи път да измислят етикет, посредством който да се разпознават текстове и изображения, генерирани от AI, за битка с дезинформацията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР