Подходът на Вашингтон към отношенията с Китай ще остане уравновесен,

...
Подходът на Вашингтон към отношенията с Китай ще остане уравновесен,
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ ще се отнасят уравновесено към Китай

Подходът на Вашингтон към връзките с Китай ще остане балансиран, макар прелитането на китайски хипотетичен шпионски балон над територията на Съединени американски щати, сподели говорителката на Белия дом Карин-Жан-Пиер, представена от Ройтерс, Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ казусът с балона " няма да промени метода, по който Съединени американски щати ще построяват по-нататъшните си връзки с Китай и дипломатическото взаимоотношение с Пекин ".

" Ще оставим отворени каналите за връзка с Китай... Сега имаме доста канали за връзка и това ще продължи ", сподели говорителката.

" От Китай зависи да дефинира какви връзки желае със Съединени американски щати ", уточни говорителката и добави, че предишния август Конгресът е бил осведомен за китайската стратегия за шпионски балони.

Жан-Пиер сподели, че представители на държавното управление на Байдън са подготвени изслушат чиновници от бившето държавно управление на Доналд Тръмп за събрани от тях данни за прелитания на балони над Съединени американски щати по времето, когато Тръмп беше президент.

Американският вицепрезидент Камала Харис ще вземе присъединяване в Мюнхенската конференция по сигурността сред 16 и 18 февруари, в навечерието на първата годишнина от началото на съветската инвазия в Украйна, уточни в изказване канцеларията ѝ, представена от Ройтерс.

" Изявите на вицепрезидентката в Мюнхен ще показват трансатлантическото единение и решителност, американското световно водачество и нашият дълготраен ангажимент в поддръжка на Украйна ", сподели в изказване прессекретарката на Харис, Кирстън Алън.

Харис ще произнесе тирада и ще ще срещне с задгранични водачи, добави прессекретарката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР