Подготовката по отношение на вота в чужбина - подготовката тече

...
Подготовката по отношение на вота в чужбина - подготовката тече
Коментари Харесай

Външният министър: Очаквам между 150 000 и 250 000 наши сънародници да гласуват в чужбина

Подготовката във връзка с вота в чужбина - подготовката тече непрекъснато, даже отвън предизборните акции. Това разяснява в " Денят стартира " Николай Милков, длъжностен министър на вътрешните работи.

" Посолствата провеждат избрани действия, които са свързани с поддържане на връзка с деятелите измежду българската общественост, поддържане на контакти с локални управляващи, които би трябвало да спомагат. Така че ние се готвим непрестанно за някакъв тип избори ", уточни министър Милков.

По думите му сега са в напреднал стадий на подготовка за вота на 2 октомври.

" Навсякъде от дълго време са поискани позволения от приемащите страни за образуване на изборни секции по места. Имаме към вчерашна дата 42 позитивни отговори. Най-вероятно в над 60 страни ще се провеждат избори ", сподели Милков като посочи, че общият брой на секциите в чужбина ще бъде сред 700 и 800.

Възможно е да имаме нов връх по брой изборни секции в чужбина. Министърът сподели още, че чака сред 150 000 и 250 000 наши сънародници да упражнят правото си на избор.

" От Русия имаме позволение, там вотът ще бъде проведен в двете ни дипломатически представителства - в Москва и в Санкт Петербург ", добави Николай Милков.

Каза, че в Украйна може да се стигне до решение избори да не се провеждат, ще зависи от интензивността на българите там.

Към момента не се обмислят ходове да отзоваване на съветски дипломати. При състояние, че постъпят сигнали от службите, ограничения не може да не бъдат предприемани, съобщи Милков.

Отчете, че връзките сред България и Русия сега се развиват в доста тясна рамка, която е избрана от обективните условия, че Русия води една нападателна война в Украйна и от обстоятелството, че се придържаме към интернационалното право и че членуваме в Европейски Съюз и НАТО. От рамката ние не можем и няма да излезем, сподели още външният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР