Подготовката на пpиeмaнeтo нa eвpoтo като национална валута заема все

...
Подготовката на пpиeмaнeтo нa eвpoтo като национална валута заема все
Коментари Харесай

Министър Велкова: Подготовката на пpиeмaнeтo нa eвpoтo като национална валута заема все по-голямо място в oбщecтвeния и политическия живот на страната

Подготовката на пpиeмaнeтo нa eвpoтo като национална валута заема все по-голямо място в oбщecтвeния и политическия живот на страната.

Това съобщи министърът на финансите Росица Велкова при откриването на конференцията „ България в еврозоната – преимущества и благоприятни условия “. Пред аудиторията и гостите на форума министър Велкова, която е народен координатор на подготовката на страната ни за участие в еврозоната, показа дейните дейности, подхванати от българските институции през последните месеци и резултатите от тях. „ Сред основните документи, направени от работните групи от месец септември насам, са Комуникационната тактика за информация и гласност на присъединението на България към еврозоната и Концепцията на план на Закон за въвеждане на еврото в Република България. На базата на тези документи следва да се създаде и одобри Закон за въвеждане на еврото в Република България, който ще регламентира публичните връзки, свързани с приемането на еврото като публична валута в страната и да се провежда информационна и осведомителна акция. “, добави тя.

Министър Велкова уточни, че различен значим аспект в процеса на подготовка за присъединението на България към еврозоната е обвързван с последващите задължения на България след присъединението на лв. към ERM II, само че за окончателното им осъществяване е нужно приемането на избрани законодателни промени. „ От основна значимост е предпочитаното разглеждане от Народното събрание на законопроектите за изменение и допълнение на Закона за ограниченията против изпирането на пари, Кодекса за застраховането, Търговския закон и Закона за Българска народна банка, Закон за ограниченията против изпирането на пари, Кодекса за застраховането и Закона за Българска народна банка “, акцентира тя и насочи апел към народните представители да подходят национално отговорно при приоритизирането на дневния си ред и тези закони, които са извънредно значими, да бъдат признати.

Цялото изявление на министър Велкова може да видите .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР