Поддържането на вашите растения чисти не само ще създаде повече

...
Поддържането на вашите растения чисти не само ще създаде повече
Коментари Харесай

Направете това и ще забравите за праха по листата на растенията

Поддържането на вашите растения чисти освен ще сътвори повече уют на дома или градината ви, само че също по този начин ще помогне за фотосинтезата на листата, защото се отървавате от всичко, което може да блокира излагането им на директна слънчева светлина. Чистото растение се равнява на крепко растение.
Затова ви предлагаме 7 изпитани трика, с които да отстрани прахуляк или замърсявания от вашите растения.
1. Оцет
Оцетът може да бъде ефикасен, когато се отървете от всевъзможни останки, които са се натрупали на повърхността на листата. Не би трябвало обаче да се употребява доста постоянно, а единствено когато е належащо
Смесете ½ ч.л. в 2 литра вода. След това навлажнете забрадка с разтвора и деликатно избършете листата.
Поради острата си миризма, оцетът може също да отблъсне всевъзможни вредители и да попречи на домашните любимци да се приближават до растенията.
2. Сапун за съдове
Ако желаете да се отървете от дебели пластове прахуляк, напоете ¼ ч.л. сапун в 250 мл хладка вода. Напръскайте листата със сместа и ги избършете усърдно с влажна забрадка, като се уверите, че не са останали сапунени останки.
3. Сгъстен въздух
Отстранете частиците от прахуляк и пух от кактуси, сукуленти или всевъзможни растения с опушване на листа, като издухате сбит въздух тук-там, които са недостъпни. Пазете разстояние от растението от към 30 см, тъй че студеният въздух да не повреди тъканта му.
4. Четка за изобразяване
Почистете сукулентите или кактусите със суха четка за багра (не използвайте вода или други почистващи артикули.)
5. Мляко
 Дрехите ви миришат неприятно след пране? Този трик ще промени това вечно! Дрехите ви миришат неприятно след пране? Този трик ще промени това вечно!
Прането е скучна работа, която множеството от нас не обичат изключително... Пране, простиране, сушене, прегъване: всичко това е много изтощителен...
Освен че поддържа листата чисти и лъскави, млякото се бори и против гъбички като брашнеста мана. Разредете една чаша мляко в две чаши вода. Почистете деликатно листата с забрадка.
6. Хладка вода
Ако нямате други съставки вкъщи, можете да употребявате забрадка, напоена с хладка вода, с цел да изтриете праха. Можете също по този начин да пръскате водата върху листата. Не би трябвало да употребявате вода, която е прекомерно гореща или студена.
7. Бананова кожа
Втрийте вътрешната част на бананова обелка върху листата, с цел да им придадете искра, без да употребявате никакви химикали.
 Жена поръси сода на дъното на кофата за отпадък, ето какво се случи Жена поръси сода на дъното на кофата за отпадък, ето какво се случи
Всички знаем какъв брой изгоди има содата за самун в разнообразни аспекти от грижата за дома. С нея можете да почистите повърхностите си от неръжд...
Някои общи препоръки.
Най-бързият метод да разберете дали би трябвало да почистите растенията си, е като прекарате пръсти по листата. Ако оставите диря на повърхността, то е време да ги почистите.
Друг метод е просто да ревизирате какъв брой блестящи наподобяват. Прашното растение ще наподобява неясно.
Почиствайте растенията си един път годишно напролет или лятото в моменти със студено време или когато не ги държите навън заради ниски температури.
Не е целесъобразно да употребявате артикули, придаващи неестествен искра на листата, защото те могат да запушат устицата на листата с масла или восък, блокирайки циркулацията на О2 към тях.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР