Поддържа гигабитови жични връзки и двубандова Wi-Fi технология със сумарна

...
Поддържа гигабитови жични връзки и двубандова Wi-Fi технология със сумарна
Коментари Харесай

Tenda AC10U AC1200 – рутер по модерните стандарти

Поддържа гигабитови жични връзки и двубандова Wi-Fi технология със сумарна скорост до 1167Mbps за безпроблемна работа на голям брой устройства

С четири външни антени и вграден усилвател, Tenda AC10U покрива целия дом със постоянен сигнал (снимки: TechNews.bg)

Ако търсите ценово-достъпен рутер за 4К видео стрийминг, онлайн игри и бърз достъп до интернет за всички устройства в домашната мрежа, безспорно Tenda AC10U AC1200 е едно от най-привлекателните оферти. Ще намерите устройството на цена към 80-85 лева в комерсиалната мрежа у нас, като против тази скромна сума ще получите съвсем всички характерности на един съвременен рутер.

Първи усещания

Tenda AC10U AC1200 идва в черна кутия с оранжеви акценти – отличителни цветове за устройствата на китайския бранд. Отгоре на кутията виждаме огромна фотография на рутера, а вдясно на нея са изброени няколко основни преимущества на устройството, включително опциите за 4К видео.

Отдолу картината е още по-интересна – виждаме някои приложения на AC10U, скица на свързване, главните характерности и потребна таблица, която съпоставя модела с други сходни рутери на Tenda.

Отстрани вляво пък намираме информация за техническите параметри, а отдясно – систематичните условия и баркод за сканиране, когато смъкваме мобилното приложение. Така още преди да разпечатим кутията, сме наясно с опциите на устройството.

Вътре в кутията откриваме всичко належащо за неотложно потребление на рутера. Тук са самото устройство, захранващ адаптер, мрежов кабел и документи – управление за потребителя и гаранция.

Дизайн

Рутерът на Tenda наподобява атрактивно, планиран е за феновете на онлайн игри и HD видео, с провокационен външен тип, внушаващ мощност и скорост. Това усещане се акцентира от четирите външни антени и LED знаците, ситуирани начело:

На задния панел на рутера са ситуирани 4 гигабитови врата (Gigabit Ethernet) – 1 WAN за свързване към интернет и 3 за устройствата в локалната мрежа. Вдясно от тях е гнездото за зареждане на рутера, а вляво има два бутона – WPS/Reset и Wi-Fi On/Off – и доста значимият USB 2.0 порт, който може да се употребява за шерване на сторидж или принтер, да вземем за пример.

Отдолу виждаме решетка за вентилация, крачета за слагане на рутера на плоска повърхнина и два отвора за монтиране на устройството на стена. Тук е залепен и фирменият стикер с скъпа информация като сериен номер, MAC адрес, SSID (Wi-Fi име), ключова дума по дифолт и WPS PIN код.

Tenda AC10U е относително плътно устройство, с размери 220×141,5×49 мм и тегло 820 грама. Черният му цвят със светещи в синьо LED знаци начело ще се впише в интериора за игри и видео.

Характеристики

Tenda AC10U е мощeн двубандов Wi-Fi рутер (честотни ленти 2,4GHz и 5GHz, които работят паралелно) с поддръжка на стандарта 802.11ac Wave 2 и технология за предаване на данни 2×2 MU-MIMO, подсилена от 4 външни антени по 5 dBi всяка. Благодарение на това, оптималната пропускателна дарба при безжичен трансфер доближава 1167Mbps – 300 Mbps за честотната лента 2,4 GHz и 867 Mbps за 5 GHz.

Разглежданият модел разчита на процесор на тактова периодичност 1GHz, допълнен от 128MB памет DDR3, и поддържа гигабитови скорости на жичните съединения. Не единствено WAN портът е 1Gbps, само че и трите LAN врата за свързване на устройствата в домашната мрежа са гигабитови. Това прави устройството идеално за 4К видео стрийминг и онлайн игри, в случай че имате, несъмнено, задоволително бърза интернет връзка от вашия снабдител.

Нещо повече, Tenda AC10U идва с вграден усилвател на безжичния сигнал и технология Beamforming+, които дружно обезпечават цялостно Wi-Fi покритие на дома, със постоянен сигнал, до всяко кътче в дома и отстраняват така наречен „ мъртви зони ”. Рутерът поддържа и високо равнище на сигурност при безжичните Wi-Fi връзки посредством логаритмите WPA/WPA2-PSK.

Към този рутер можем да включим до 30 устройства в домашната мрежа – компютри, смарт телефони, таблети, тв приемници, геймърски конзоли – и да употребяваме по едно и също време интернет приложения на всяко едно от тях. Рутерът е съчетаем с Windows и Mac компютри. Налично е и мобилно приложение Tenda Wi-Fi App за Android и iOS, с което можете да управлявате комфортно рутера, само че за това ще ви разкажем в последваща обява.

Наличност и цена

Tenda AC10U AC1200 е наличен на българския пазар в комерсиалната мрежа от сътрудниците на китайския производител, наред с доста други мрежови устройства със същия бранд. Този рутер се предлага на цена към 80-85 лева с включен Данък добавена стойност и поради опциите му, се явява налично решение за 4К видео стрийминт, онлайн игри и други интернет приложения за забавление и работа. Гаранцията е 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР