Подбраните за резидентната програма на общината тази година артисти са

...
Подбраните за резидентната програма на общината тази година артисти са
Коментари Харесай

В рамките на CONTEXT AiR: Четирима артисти идват през лятото в Пловдив

Подбраните за резидентната стратегия на общината тази година актьори са от разнообразни сфери на изкуството . Те идват особено да основат нови работи, отдадени на Пловдив . Рекордният интерес към отворената покана на 122-ма претенденти от целия свят мощно затрудни избора на журито и след дълга полемика за присъединяване в програмата бяха определени:

  1. Emile Ouroumov – Емил Урумов (България, Франция);
  2. Anders Ehlin & Selma Boskailo – артистичното дуо основано в Берлин – Андерс Елин (Швеция) и Селма Боскайло (Босна и Херцеговина);
  3. Haoyu Wang – Хаю Уанг (Китай, САЩ).

Тазгодишният избор на журито се стопира на планове , свързани с архитектура , снимка , пърформанс , както и с разнообразни интердисциплинарни способи за изследване на града.

В журито на програмата вземат участие: Светлана Куюмджиева (куратор, изкуствовед, критик, куратор на резидентната програма), Ива Стоянова (архитект и лекар по запазване на архитектурното наследство), Никола Шопов (режисьор, продуцент, маркетинг и пр управител на Държавна Опера Пловдив), Иван Димитров (писател и критик), Ваня Грозданова (културолог и координатор на CONTEXT AiR).

Очаква се да бъде оповестена програмата на резиденцията по месеци, както и датите на обществените срещи с определените актьори в Пловдив.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР