Подаването на кандидатури за финансово подпомагане на бизнеса ще започне

...
Подаването на кандидатури за финансово подпомагане на бизнеса ще започне
Коментари Харесай

AE Ventures започна дарителска кампания за подпомагане на малкия и среден бизнес

Подаването на кандидатури за финансово подкрепяне на бизнеса ще стартира на 1 май

[Shutterstock] Фондът АЕ Ventures стартира самодейност за събиране на средства за безплатно финансово подкрепяне на стартъпи, дребни и междинни компании, наранени от рецесията в резултат на COVID-19. Организаторите са си сложили за цел да съберат общо 100 хиляди лева За дял от тях ще могат да аплайват бизнеси, които дават отговор на избрани условия.

От предприемаческата общественост към бизнеса

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Кампанията на фонда ще се развие в два стадия. Първата стъпка е събиране на дарения през платформата Help karma. В нея всеки може да се включи с най-малко 5 евро като самостоятелен донор или от името на компания в поддръжка на българското предприемачество. Крайната цел на самодейността е да бъдат събрани най-малко 100 хиляди лева AE Ventures към този момент са дарили 10 хиляди лева, а все още общата събрана сума е близо 13 хиляди лева от над 15 донори.

Краят на дарителската акция е на 18 май. " Това е самобитен тест за нашата общественост - имаме вяра ли в българското предприемачество, запазили ли сме духа на взаимност и поддръжка в сложните моменти, имаме вяра ли си задоволително, с цел да гласуваме доверие на една група запалянковци, които желаят да създадат нещо положително за другите ", разясняват от AE Ventures пред " Капитал ".

Критерии за финансова помощ

Във втория стадий от дарителската акция започващи, дребни и междинни компании ще могат да подават своите кандидатури за приемане на безплатна финансова поддръжка. За задачата те би трябвало дават отговор на избрани условия. Сред тях са да имат назначени най-малко трима чиновници на цялостно работно време, месечният оборот на компанията да е намалял с повече от 20% от началото на изключителното състояние, да потвърдят, че активността им е съществено наранена от рецесията в резултат на COVID-19, както и да показват проект за преструктуриране и адаптиране на бизнеса им към новите пазарни условия. " Искаме да помогнем на бизнеси в България, които заради изключителното състояние са на прага на банкрут, да осигурим средства за заплати на чиновници, настоящи разноски и други нужни за оцеляването средства ", разясняват от фонда.

Подаването на кандидатури ще стартира на 1 май, а месец по-късно ще бъдат оповестени определените компании, които да получат финансова помощ. По думите на уредниците от AE Ventures в комисията за оценка и асортимент на плановете са включени специалисти по маркетинг и ръководство, представители на капиталов фонд и бизнесмени, като процесът по асортимент е отворен за всеки, които има предпочитание да се включи.

Към момента от уредниците не показват броя на фирмите, които ще поддържат финансово, както и сумите, с които ще го създадат. По думите им това зависи от събраната сума, количеството претенденти и потребностите им. В случай, че в края на акцията не бъдат достигнати заложените 100 хиляди лева, събраната сума ще бъде разпределена по отношение на оценката на комисията за асортимент.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР