Подавам оставка като член на ГЕРБ, махам се от структурата

...
Подавам оставка като член на ГЕРБ, махам се от структурата
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Няма да подам оставка, вкарали са Борисов в заблуда

" Подавам оставка като член на ГЕРБ, махам се от структурата на организацията на Иван Тотев в Пловдив ", това съобщи на ексклузивен брифинг кмета Здравко Димитров-Зико. Той обаче бе безапелационен, че остава на кметския стол.

Той уточни, че няма желание да насочи " неприятни думи " към Бойко Борисов.

" Лоша дума няма да кажа за Борисов, постигнали сме доста неща дружно. Това е за положително, да напусна партията и да спадне напрежението ", добави Димитров.

Зико обаче ще изкара мандата си и няма желание да подава желаната оставка от водача на ГЕРБ.

" Избран съм от всички пловдивчани, ще бъде изменничество, в случай че си подам оставката като кмет. Имам доста планове, които да направя ", уточни Димитров и посочи, че след изявленията на Борисов са му се обадили доста хора - " повече, в сравнение с когато бях определен като кмет ".

Според Димитров Бойко Борисов е бил вкаран в илюзия и по тази причина е изискал оставката му. Градоначалникът съобщи, че не е абдикирал от позицията си на кмет, както твърдеше водачът на ГЕРБ при визитата си в Пловдив. Димитров удостовери повода да не взе участие с брифинга на партията – не е бил поканен.

„ Аз не съм се карал в Борисов. Той ми е шеф. Беше ми шеф. Уважението остава “, съобщи той и по-късно разясни, че преди време е имал „ неналожителен мъжки “ с Борисов, където признал, че се усеща изтощен от ръководството на Пловдив. Тогава водачът споделил, че му влиза в състояние и ще приготви нов кадър, който да го замеси.

„ Защо през това време излезе и сподели, че ми желае оставката – не знам. Дойде ми като гръм от ясно небе, от вас научих “, сподели още Димитров.

Запитан за какво напуща групировката за втори пък, той отсече: „ Аз не съм напускал партията различен път – преди Цветанов се опита да ме изгони. Но още тогава му споделих - ГЕРБ ми е в сърцето. И да ме изгониш от ГЕРБ, от сърцето ми няма да излезе “.

Градоначалникът разяснява, че желае цялостна бистрота за построяването на стадионите на „ Ботев “ и „ Локомотив “. „ Ние с наши пари сътворяваме проблеми. Искам цялостна бистрота и дано се отиде на стадионите. Ако има нарушавания, ще се понесат следствията. Гарантирам “, съобщи Зико. Той добави, че ще реализира плануванаъа с почитателите на двата отбора среща.

„ Нека Тотев да се вижда с тях, а не да ги настройва против мен. А да се търси консенсус. Тези игрища би трябвало да се случат “.

Според него някогашният кмет на Пловдив Иван Тотев му подлива вода, като провежда атака против него с предлог огромни планове като тези за футболните игрища и пробива на Водната палата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР