Подари книга на читалище в нужда е благотворителна инициатива, която

...
Подари книга на читалище в нужда е благотворителна инициатива, която
Коментари Харесай

Подари книга на читалище в нужда

" Подари книга на читалище в потребност " е благотворителна самодейност, която се реализира за повторно. Целта на начинанието е да бъдат събрани книги, които ще бъдат дарени на читалища, намиращи се в две български села: с. Дълбоки (Старозагорско) и с. Ветрен дол (Пазарджишко).
Основателите на уеб страницата vibes.bg Станислава и Константин Симидчийски насочват напъните си точно към селата, тъй като това са обитаемоте места, получаващи минимум поддръжка, изключително когато става въпрос за просвета.
На 23-ти май (сряда) от 19 часа те вършат поклон към Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, канейки читатели и сътрудници в столичния бар " Макондо ". Входът е една или повече книги за подаяние.
" Книгите там са остарели, постоянно в неприятно положение и от време на време липсва даже наложителната учебна литература. А там живеят деца. Деца, които имат лист от наложителни книги за учебно заведение, деца, които имат интерес към литературата, само че нямат опция да си купуват постоянно нови книги. Или каквито и да било книги... ", споделя младото семейство.
В рамките на първата самодейност " Подари книга на читалище в потребност " през 2016 година бяха събрани повече от 1200 книги, които бяха дарени на читалищата в с. Столетово (Карловско) и с. Селановци (Врачанско).
Всички искащи да поддържат самодейността, които не са в София или нямат опция да участват на събитието, могат да изпратят книги за подаяние непосредствено на читалищата на следните адреси: НЧ " Развитие 1878 ", с. Дълбоки, област Стара Загора, ул. " Септемврийци " 17 до Христина Янкова и Читалище " Култура ", с. Ветрен дол, област Пазарджик, улица " Първа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР