Поданиците на йорданския крал Абдула ликуват днес. Неговият 28-годишен син

...
Поданиците на йорданския крал Абдула ликуват днес. Неговият 28-годишен син
Коментари Харесай

Кралска сватба в Йордания

Поданиците на йорданския крал Абдула ликуват през днешния ден. Неговият 28-годишен наследник Хюсеин подписва брак с 29- годишната си годеница Раджва ал Саиф. Денят е разгласен за празничен.

Сватбената гала е в двореца Захран в столицата на хашемитското кралство Аман. В същия замък са се женили бащата на принца Абдула и майка му Рания, както и неговият дядо - починалият крал Хюсеин.

Улиците на Аман са изпълнени с плакати с ликовете на двамата младоженци. Мерките за сигурност са засилени. Йорданците ще могат да видят кортежа на бъдещите си крал и кралица от червени джипове, който ще измине 10 километра по улиците на града.

Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън и няколко членове на кралски фамилии от целия свят обявиха, че ще участват, измежду които кралят и кралицата на Нидерландия.

Изненадващо в Йордания дойдоха и английският принц Уилям и брачната половинка му - принцесата на Уелс Кейт.
Сватбата идва след сложен интервал за йорданската монархия, включващ обществен раздор сред краля и неговия полубрат, като някои коментатори поясняват националните тържества като метод за подсилване на публичната поддръжка в миг на непрекъснати стопански компликации.

Монарсите на Йордания се употребяват с дългогодишна поддръжка от страна на Запада като водачи със стабилизиращо въздействие в разтревожен район.

Принц Хюсеин беше разгласен за престолонаследник от татко си през 2009 година, когато е на 15 години. Младият мъж следва стъпките на татко си, като се образова в Сандхърст, влиятелната английска Кралска военна академия, преди да учи история в университета Джорджтаун във Вашингтон.

Йорданският престолонаследник споделя постоянно в своя акаунт в Инстаграм, последван от четири милиона клиенти, фотоси от походи, военно образование и кралски приеми.

Раджва Ал Саиф е приключила архитектура.Тя е живяла и работила в Лос Анджелис. Баща ѝ е създател на една от най-големите строителни компании в Саудитска Арабия, а майка ѝ е родственик на саудитския крал Салман. Хюсеин и Ал Саиф са били показани един на различен от техен общ прочут.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР