Подалите заявление за участие в изборите на 2 октомври са

...
Подалите заявление за участие в изборите на 2 октомври са
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: 24 партии и 7 коалиции са подали заявления за участие в изборите


Подалите заявление за присъединяване в изборите на 2 октомври са 24 партии и 7 обединения. Това разгласи в изявление за бТВ заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

Тя изясни, че значимото е да има 2 500 годни подписа на гласоподаватели. “Ако има такива налични, инспекцията завършва до такава степен. Ако не са задоволителни, регистрацията ще бъде заличена ”, добави Матева.

Говорителят на ЦИК разяснява и опцията “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” въпреки всичко да се решат на взаимно явяване на изборите. “Днес изтече срокът за регистрация на всички партии и обединения. От през днешния ден до 27-ми август записана в ЦИК коалиция може да съобщи в ЦИК промени в състава на обединението. Друг вид на регистрация не може да има. Само в записана коалиция могат да се включат или изоставен партии. Те са регистрирани като обединения ”, уточни тя.

Матева добави, че за машините ще се употребява същият програмен продукт, както и на вота на 4 април и 11 юли 2021 г.  “Трябва да се вкарат данните за регистрирани партии, обединения и кандидатски листи. Имаме време до 30 август. Знаем какви са периодите и какво време е належащо на експертите ”, посочи тя.

“Машините нямат връзка с интернет. Не би трябвало да има драми с отчитането на резултатите ”, разяснява още представителят на ЦИК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР