Подаграта е хронично заболяване, провокирано от нарушен метаболизъм на пурина

...
Подаграта е хронично заболяване, провокирано от нарушен метаболизъм на пурина
Коментари Харесай

Какво е подагра и как да я лекуваме

Подаграта е хронично заболяване, предизвикано от нарушен метаболизъм на пурина (прекомерно разграждане на протеините) и неспособността на бъбреците да отделят пикочната киселина.
Нарича се „ заболяването на царете “, тъй като е била постоянно срещана във висшите кръгове и най-често е зародила вследствие на остатъци от храна и алкохол. Подаграта визира всевъзможни стави: пръсти, ръце, лакти, колене, стъпала.
Подагра при мъжете
Подаграта при мъжете нормално се появява след 40 години, изключително след злоупотребата с алкохол и неразрешени храни. При хора над 60 години болестта се среща в 97% от случаите. При по-силния пол болестта е по-често, защото в кръвта им има в началото по-високо равнище на пикочна киселина.
Подагра при дамите
Подагра при дами се демонстрира, след интервал на менопауза. Разликата сред женското тяло и мъжкото е, че хормоните са виновни за доста процеси в него. Под тяхното въздействие, работи и естроген, който се отделя в огромни количества. Така насъбраните соли бързо се изтеглят от тялото. Настъпват огромен брой промени в организъма, въпреки, че постоянно при дамите този развой протича, без забележими признаци първоначално. Освен това няма забележими аргументи за болестта.
Причини за подагра - една от главните аргументи за развиването на заболяването е натрупването на пикочна киселина в организма.
Причини за подагра:
- патология на сърцето, кръвоносните съдове (хипертония);
- нарушена бъбречна функционалност, при която се изхвърлят соли пикочната киселина от тялото;
- честа приложимост на медикаменти за болка;
- използването на медикаменти, които доста намаляват кръвното налягане;
- нерационално хранене. Употребата на огромен брой мастни, пикантни ястия, солени храни. Така с храната се усилва количеството на кристали;
- преяждане, изключително през нощта.
Симптоми на подагра
Подаграта се характеризира със зачервяване и отичане наоколо до засегнатата област. Синдромът на болката в някои случаи е толкоз мощен и мъчителен, че пациентът не е в положение, даже да допре засегнатата област.
Болката поражда не толкоз от " механичното пострадване " от кристалите на близките тъкани, колкото от проникването в ставата и производството на голямо количество " възпалителни субстанции " непосредствено. Тоест повода за болката при офанзива не е механична (от кристали), а химическа (от дразнещи вещества).
Симптоми на подагра
- Скованост и подуване;
- Зачервяване;
- Уплътняване тъканите към фокуса;
- Повече от половината пациенти с главен фокус на болестта страдат от огромни пръсти.
Лекарства за подагра

- облекчение на изострен припадък (подагрозен артрит);
- лекарствена промяна на непотребната пикочна киселина;
- диета и попречване на повторни обостряния.
При подагра лекуването се организира вкъщи. Острата офанзива изисква строга отмора в леглото. Препоръчително е крайникът, чиито стави са наранени от възпалителния развой, да се държи на по-високо състояние, като под него се слага нещо меко (сгънато одеяло или възглавница).

- пушени меса, салами, полуфабрикати;
- пикантна, мазна, пикантна храна;
- солени ястия и кисели зеленчуци;
- бобови растения (грах, фасул, леща);
- съсредоточени рибни и месни бульони;
- консерви;
- всевъзможен тип кафе (незабавно, натурално);
- какао и всички сладкарски произведения въз основата на него.
На пациентите е неразрешено да пият алкохол, кафе и мощен чай, с цел да избегнат обостряния.
Препоръчва се още:
Алкални минерални води, натурални плодови сокове (особено цитрусови, гроздови). Ако кръвната захар е естествена, може да се употребява и алена боровинка, грозде и други плодови питиета, да вземем за пример от шипки до 2-2,5 литра дневно. Без добавена захар.
В резултат на наблюдения се оказа, че подсладителите, по-специално фруктозата, завишават равнищата на пикочната киселина в кръвта и също могат да доведат до подагра. Затова е по-добре да употребявате нерафинирана захар, да вземем за пример кафява. Фруктозата е позволена единствено в натурални артикули, мед.
Подаграта постоянно се свързва с наднормено тегло, тогава се предлага намаляване. Не е допустимо, обаче внезапно намаляване. По право, фрапантното намаляване е нездравословно. Наред с други неща, по време на недояждане кристалите на пикочната киселина се натрупват тъкмо в ставите. Те стартират да се разтварят и навлизат в кръвообращението, което води единствено до обостряне на болестта.
Подаграта визира всевъзможни стави: пръсти, ръце, лакти, колене, стъпала. Най-често подаграта визира ставите на пръстите и ходилото.
Лечение с естествени лека за подагра
Правилно подбраното лекуване на подагра води до понижаване честотата на артритните офанзиви и резорбция на тофус. Освен това, на фона на лекуването, уролитиазата не прогресира.
Съществуват доста нелекарствени способи за лекуване на подагра. Например, радоновите и сероводородните бани. Тези процедури доста понижават количеството на пикочните киселини за къс интервал от време.
Също по този начин, лекуването на подагра изисква топлота. Термичните процедури се вършат сред рецесии и в никакъв случай по време на тях.
Важно е, да се следи за вярно хранене и режим на банкет на вода. Това понижава образуването на кристали в бъбреците.
Вани с естествени съставки против подагра:

Сварете 50-100 г изсушени цветя от лайка в 1,5-2 литра вода под похлупак за 5 минути, оставете за 2 часа, като увиете в нещо топло. Добавете това към банята. Общата вана се приема при температура от + 37-39 ° C в продължение на 25 минути всеки ден. Курсът се състои от 10-15 бани.
Баните с лайка се употребяват при ревматизъм, подагра, спастични положения на червата, плачеща екзема, гнойни язви, болести на женската полова област, хемороиди. Тези бани оказват помощ добре при ухапванията от комари и други инсекти, те са положително противовъзпалително средство (акне, акне, рани, абсцеси), употребяват се при лумбаго, изострен радикулит и ставен ревматизъм. Баните с лайка успокояват и отстраняват спазмите, облекчават нарасналата раздразнителност и имат удобен резултат, върху женското тяло в менопаузата (с невроза).

Вана със отвара от 100 г цветя от лайка се заливат с 10 литра вряла вода. Добавете 200 г морска сол и охладете до +38 ° С. Температурата на водата във ваната би трябвало да бъде към 35 градуса. Продължителността на процедурата е 15-20 минути. Прави се всеки различен ден. Курсът на лекуване е 20 процедури.

Сварете в 3 л вряща вода цветята и листата на туя (50-70 г), прибавете същата чаша цветя от лайка и 2 супени лъжици сол от Епсом. Получената примес запарете в продължение на 10 минути, прецедете и изсипете във ваната. Правете процедурата към половин час.
Тази вана добре облекчава болките в мускулите (миозит, миалгия, подагра, болки в ставите и др.) И е чудесно стабилизиращо средство за болно тяло. Бани с прибавяне на инфузия или запарка от туя е добре да се одобряват, след тежки физически натоварвания.

Сварете 100 г билка култивиран чай в 2 л вряща вода и настоявайте не повече от 3 часа. Тогава бульонът може да се добави към банята с температура на водата + 37-39 ° С. Направете процедурата за 20 минути. Курсът на лекуване е 10-15 бани.
Тези бани имат противовъзпалителни, дезинфектанти, стягащи свойства. Те се предписват всеки ден при болести на женските полови органи, хемороиди, сърбеж и екзема на перинеума, кожни болести, ревматизъм, подагра.

Около 25 г цвят от лавандула се налива 1 литър вода и се варят 10 минути, прецежда се бульонът и се прибавя във ваната. Курсът на лекуване е 15 бани, одобрявани всеки ден. Баните с цвят на лавандула са положителни за лекуване на парализа, ревматизъм, подагра, ишиас, дислокации и сърдечни болести. Лавандулата нервира кожата и провокира прилив на хранителни субстанции към нея. Тези вани съживяват и възбуждат нервите и кръвоносните съдове на кожата.

Вземете еднообразно количество клончета с шишарки и вода, сложете всичко в огромен съд и варете 30 минути. Оставете получената течност за 12 часа, след което прецедете. Резултатът е кафявата течност от 2 л прясно подготвен дестилат се прибавя при баня. Такава лечебна вана може да се приема не повече от 15 минути.
Може да вършиме локални бани с инфузия или запарка от игли един път дневно. За тази цел са подобаващи игличките от всевъзможни иглолистни дървета, пресни или сухи.

Изсипете 50 г хвойна в 10 л вряща вода. Загрейте на слаб огън в запечатан съд за 30 минути. Охладете, прецедете и прибавете във ваната. Водата би трябвало да бъде на + 38-39 ° С. Продължителността на процедурата е 30-40 минути. Курсът на лекуване е 25-27 бани. Облекчава болката и възпалението на ставите. Може да вършиме бани с идентична температура и дълготрайност.
Противопоказано е да се ползва при болести на кръвоносната система, дихателна и бъбречна непълнота.
Физиотерапевтични извършения при подагра
Когато ставите са доста нарушени, не се предлага забележителна физическа интензивност. Ако болят ръцете и краката, след физическо натоварване, това значи, че там се натрупва млечна киселина. И не разрешава да се отдели пикочната киселина, което предизвиква в допълнение натоварване на ставите. Физическите извършения би трябвало да се вършат деликатно и последователно да се усилва натоварването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР