Подаденото заявление от украинския президент Володимир Зеленски за ускорено приемане

...
Подаденото заявление от украинския президент Володимир Зеленски за ускорено приемане
Коментари Харесай

Politico: Заявката на Украйна за приемане в НАТО изненада Белия дом

Подаденото заявление от украинския президент Володимир Зеленски за ускорено приемане на Украйна в НАТО беше ненадейно за администрацията на президента Джо Байдън, написа Politico с позоваване на двама американски чиновници, осведомени с вътрешните полемики в Белия дом.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи пред публицисти, че поддържа гарантирането на сигурността на Украйна. Медиите изтълкуваха думите й като отвод страната да бъде призната в Алианса в най-близко бъдеще: „ Ние сме доста предани на демокрацията в Украйна. Нека да спечелим войната. "

Същевременно конгресменът от щата Иллинойс Майк Куингли съобщи, че " битката за Украйна е причина, поради която преди всичко е основан НАТО ".

" След Втората международна война ние осъзнахме, че не би трябвало да позволяваме властнически режим да унищожи демократична страна. Мисля, че би трябвало да подкрепим това. " – сподели той във връзка на подписаното през вчерашния ден заявление на Украйна за участие в Алианса.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР