Под заглавия "Истанбул взе решение" (в. "Йени шафак"), "Истанбул написа

...
Под заглавия "Истанбул взе решение" (в. "Йени шафак"), "Истанбул написа
Коментари Харесай

Митинг на партията на Ердоган събра 1.3 млн души

Под заглавия "Истанбул взе решение " (в. "Йени шафак "), "Истанбул написа епопея " (в. "Йени акит "), "Голям Истанбул сподели "продължаваме " (в. "Стар ") турските вестници през днешния ден оповестяват за големия избирателен протест в Истанбул през вчерашния ден на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

"Йени шафак " показва, че жителите "са залели като проливен дъжд " площад "Йени капъ " без значение от неприятното време и проливния дъжд. Според представени от вестника оценки митингът е събрал към милион и 300 хиляди души.

"Нека занапред да ни е цветущ празникът на демокрацията 24 юни ", съобщи пред присъстващите президентът Реджеп Тайип Ердоган в символ на убеденост, че ще извоюва победа на изборите тази неделя.

"Днес още веднъж Истанбул написа епопея. Давате (ни) мощ и храброст ", съобщи още президентът, представен от "Стар ".

Много от турските вестници обръщат внимание на думите на Ердоган, че това е "най-бащинският протест ". Това определение той даде, откакто поздрави присъстващите с Деня на бащата.

"Най-бащинският протест в Деня на бащата е в Истанбул ", цитира в свое заглавие в. "Хабертюрк " думите на президента. "Най-бащинският протест ", гласи заглавието по тематиката и на в. "Гюнеш ".

"Западът гледа към 24 юни ", уточни още на митинга Ердоган, представен от в. "Хюриет ". "Какво чака Западът? Как да бъде свален Ердоган. Готови ли сте да дадете нужния урок на Запада? ", запита президентът множеството.

Освен към Запада той насочи рецензии и към опозицията, написа "Акшам ". "Истанбул е град, претърпял фашизма на НРП (опозиционната кемалистка Народнорепубликанска партия) до мозъка на костите си ", сподели той, напомняйки за предишното на преврати на Турция и за изтезанието на министър-председател. "Сега станали и приказват за религиозна независимост ", уточни още Ердоган и подсети за възраженията и правосъдните дейности, подхванати от НРП за отменяне на поправката, с която на туркините бе позволено да носят забрадки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР