Под заглавие "Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се

...
Под заглавие "Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се
Коментари Харесай

Политико за Кристалина Георгиева: Най-влиятелната жена във Вашингтон

Под заглавие "Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се споделя Нанси " изданието "Политико " разгласява огромна публикация за новия ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева и провокациите, които я чакат на този пост.

Изданието отбелязва, че новият началник на МВФ би трябвало да сплоти света в миг, в който водещите стопански системи спорят по отношение на световното икономическо закъснение и въодушевената от Тръмп комерсиална война Свикнете да произнасяте името Кристалина Георгиева. Тя е най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се споделя Нанси, написа "Политико " и отбелязва, че новата й позицията върви ръка за ръка с извънредно съществени провокации.

Сред компликациите за превъзмогване, изброени от изданието, са забавянето на международния стопански напредък в 90 % от света, задаваща се криза, закъснение на търговията на фона на американско-китайския търговски спор и несигурността към Брекзита.

Освен това, отбелязва изданието, "членовете на МВФ " не са съгласни по доста въпроси - от това по какъв начин да поддържат растежа до това по какъв начин да бъдат ръководени. А ръководството на Георгиева евентуално в допълнение ще ги извади от зоната на комфорт, съгласно изданието.

Георгиева желае да отдалечи Фонда от обичайните му корени и да се занимава с "човешката сигурност " (любима фраза на Георгиева), да дава превантивни стопански грижи, а не наказателно икономическо лекуване.

На процедура това значи да се поддържа равенството сред половете, да се насърчат зелените вложения и да се хармонизират международните институции, сподели пред "Политико " ирландският финансов министър Паскал Донъхоу.

Макар Георгиева да желае да разшири дневния ред на МВФ, в действителност тя ще има по-малко пространство за маневри, в сравнение с предходния си управителен пост в Световната банка, написа изданието.

Георгиева ще би трябвало да се оправи с изпълнителния съвет на МВФ и с доволния личен състав на Фонда, който значително се употребява от освободени от налози заплати и комфортно работно време, добавя "Политико ".

Изданието отбелязва още, че Георгиева е лекар по стопанска система и има 30-годишен стаж в международни и районни институции като Световната банка, Организация на обединените нации и Европейски Съюз.

Според "Политико " ръководещият шеф на МВФ ще би трябвало да засилва персоналните си връзки с водачи като Владимир Путин, Нарендра Моди, Ангела Меркел и Еманюел Макрон, с цел да ускори въздействието на МВФ.
За да се разбере програмата на Георгиева и съдружниците, с които тя ще работи, значи да се разбере по-конкретно Франция, която е оглавявала МВФ през 49 от последните 56 години, възприемайки поста съвсем като неин личен, отбелязва изданието.

"Политико " напомня тук, че Франция е оказала голяма поддръжка за кандидатурата на Георгиева за началник на Фонда.

Френското държавно управление споделя холистичните визии на Георгиева по какъв начин да задвижи растежа - с вложения в дамите, зелена стопанска система и цифрова гражданска война, написа "Политико ", допълвайки, че Кристалина Георгиева и Франция ще имат общ дневен ред през 2020 година и по-късно, само че с цел да има триумф единствено Франция няма да е задоволителна на Георгиева.

Според изданието тя ще се нуждае от американски съдружници и към този момент има някои като Иванка Тръмп и президента на Световната банка Дейвид Малпас в допълнение към връзките, които тя е открила в администрациите на президентите Буш и Обама. Георгиева и американската администрация към този момент имат съвпадения във възгледите за равенството на половете, отбелязва изданието.

Според "Политико " най-голямо напрежение сред Съединени американски щати и ръководещия шеф на МВФ може да породи политиката за битка с климатичните промени.

Георгиева употребява някои от първите си появи на срещите на МВФ тази седмица, с цел да разгласи, че климатичните опасности скоро ще бъдат интегрирани в икономическия контрол и рекомендациите на МВФ, отбелязва изданието.

Според "Политико " най-трудната задача от всички пред Кристалина Георгиева може да се окаже Китай, който е неудовлетворен от нежеланието на развитите стопански системи да дават на нововъзникващите стопански системи по-голямо въздействие в комплицираната система за гласоподаване на МВФ и на този декор Пекин развива лични инфраструктурни планове и капиталови банки през последните пет години.

Самир Сюлейманов, началник на отдела за стратегически начинания в Световната банка, показва, че въпреки Кристалина Георгиева "разбира се, да има лични възгледи ", нейната специфична мощ е да намира заслужаваща доверие обща позиция.

Това, за което няма гений Георгиева, е да понася простаци и тези, които се пробват на нарушат и преиначат разпоредбите, отбелязва изданието.

"Политико " добавя още, че под благата усмивка на българката и позитивния, общителен метод на говорене се крие желязна воля.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР