Под заглавие Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се

...
Под заглавие Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се
Коментари Харесай

Политико за Кристалина Георгиева: Под милата усмивка и позитивния стил се крие желязна воля

Под заглавие " Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се споделя Нанси " европейското издание на " Политико " разгласява огромна публикация за новия ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева и провокациите, които я чакат на този пост.

Изданието отбелязва, че новият началник на МВФ би трябвало да сплоти света в миг, в който водещите стопански системи спорят по отношение на световното икономическо закъснение и въодушевената от Тръмп комерсиална война.

Свикнете да произнасяте името Кристалина Георгиева. Тя е най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се споделя Нанси, написа " Политико " и отбелязва, че новата ѝ позицията върви ръка за ръка с извънредно съществени провокации. Сред компликациите за превъзмогване са забавянето на международния стопански напредък в 90 % от света, задаваща се криза, закъснение на търговията на фона на американско-китайския търговски спор и несигурността към Брекзит.

Освен това " членовете на МВФ " не са съгласни по доста въпроси - от това по какъв начин да поддържат растежа до това по какъв начин да бъдат ръководени. А ръководството на Георгиева евентуално в допълнение ще ги извади от зоната на комфорт, пишо „ Политико “.

Георгиева желае да отдалечи Фонда от обичайните му корени и да се занимава с " човешката сигурност " (любима фраза на Георгиева), да дава превантивни стопански грижи, а не наказателно икономическо лекуване. На процедура това значи да се поддържа равенството сред половете, да се насърчат зелените вложения и да се хармонизират международните институции, споделя пред " Политико " ирландският финансов министър Паскал Донъхоу.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР