Под влияние на средиземноморски циклон, който ще преминава южно от

...
Под влияние на средиземноморски циклон, който ще преминава южно от
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 7 декември

Под въздействие на средиземноморски циклон, който ще минава южно от страната ще се сътвори валежна конюнктура. С сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух и по високите полета на Западна България, и в Предбалкана дъждът бързо ще премине в сняг, съобщи БГНЕС.

Ще се образува снежна завивка сред 5 и 15 см. През деня преваляванията ще продължат и ще обзет и Североизточна България, а обилни ще бъдат на доста места в югозападната половина от страната. На места в Югоизточна България ще има гръмотевична активност.

за значителни превалявания от дъжд и мощен вятър е публикуван за 3 области – Благоевградска, Смолянска и Кърджалийска. В тези области ще има обилни превалявания с количества 30- 50 mm. Ще е прохладно с сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух и в северните региони на региона дъждът ще минава в сняг.

Жълт код за интензивни превалявания от сняг и навявания е разгласен в 10 области на Западна и Северна България. Там ще се образува снежна завивка към 15 см. Ще е прохладно с сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър.

В 7 области е публикуван жълт код за превалявания от дъжд и мощен вятър в Южна България и Плевенска област. В тези области ще има обилни превалявания от дъжд 25-30 mm. Ще е прохладно с сдържан и краткотрайно мощен южен вятър, който по-късно денем ще се ориентира от северозапад.

Температурите ще се намаляват и в по-голямата част от страната оптималните ще бъдат в утринните часове. Към 14 часа преобладаващите температури ще бъдат от минус 1-0° в Дунавската низина и високите западни полета до 12-14° в Източна България, където през по-голямата част от деня ще продължи да духа сдържан южен вятър. През нощта против сряда в по-голямата част от страната преваляванията ще продължат, обилни ще са тук-там в източната й половина, като със захлаждането и в Североизточна България дъждът ще премине в сняг.

Максималната температура за София във вторник ще бъде 2 градуса, по Черноморието 13-14, в северните региони 5-7 градуса, в южните сред 9 и 12 градуса. В сряда остава студено със слаби валежи от сняг в западните региони, от дъжд в Източна България.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР