Под Рилските езера ще бъде построена сграда – Контролно-информационен пункт,

...
Под Рилските езера ще бъде построена сграда – Контролно-информационен пункт,
Коментари Харесай

Строят инфоцентър под Рилските езера за половин милион


Под Рилските езера ще бъде издигната постройка – Контролно-информационен пункт, а планът ще е за половин милион лв.. Центърът „ Седемте Рилски езера “ ще е в региона на хижа „ Рилски езера “, на територията на Национален парк „ Рила “, оповестиха от екоминистерството.

След построяването на Контролно-информационния пункт (КИП) в част от постройката ще се дават пространства за база на Планинска-спасителна работа при БЧК за обезпечаване на целогодишно дежурство от планински спасители за по-бърза и своевременна реакция при застраховане на потърпевши туристи. Също ще се подсигурява и наличието на чиновници Паркова защита и ще се основат оптимални благоприятни условия за осъществяване на интерпретативни и просветителни стратегии за посетителите и обезпечаване на тяхната сигурност.

Контролно-информационният пункт (КИП) ще се употребява за потребностите на парковата защита на Национален парк „ Рила”, където чиновници на дирекцията ще дават информация на посетителите на парка за туристическите направления, локалните забележителности, биоразнообразието, правила за държание на посетителите, режимите и нормите в предпазената територия.

От Министерство на околната среда и водите декларират, че опазването на ландшафтното и биологично многообразие на региона е приоритет на Министерство на околната среда и водите, респективно на Дирекция „ Национален парк Рила”.

Според известието, „ нуждата от създаване на Контролно-информационен пункт наоколо до хижа „ Рилски езера “ се обуславя от огромния интерес и увеличение броя на посетителите в региона на циркуса на Седемте рилски езера “.

Със основаването на пункта ще се реализира по-ефективна контролно-охранителна активност, ръководство на туристопотока, както и ще спомогне за провеждането на интерпретативни и просветителни стратегии и акции за екологичен мониторинг на биотичните и абиотичните индикатори, настояват от Министерство на околната среда и водите.

Общата стойност на дейностите по построяването на обекта е в размер на 497 381,15 лева без Данък добавена стойност, обезпечени от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда /ПУДООС/.

Първата копка на обекта е планувана за на следващия ден и на нея ще участва министърът на околната среда и водите Емил Димитров и шефът на Дирекция „ Национален парк Рила “ Красимир Андонов.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР