Под ръководството на Териториално отделение – Сандански при Районна прокуратура

...
Под ръководството на Териториално отделение – Сандански при Районна прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва инцидента със загиналите горски служители в пожара край Сандански

Под управлението на Териториално поделение – Сандански при Районна прокуратура –Благоевград се води следствие за причиняване на гибел в резултат на провокиран пожар в горския фонд.

В хода на подхванатите дейности по формираното досъдебно произвеждане е открито, че на 03.08.2021 година, в региона на планинските села Голешово и Петрово, зародил пожар. Огънят е овладян, след което на място са изпратени чиновници на Югозападно държавно дружество гр. Благоевград за наблюдаване. Впоследствие пожарът се увеличен.

Следобед на 04.08.2021 година, на горска пътека в местността „ Св. Илия “ в региона на с. Голешово, са открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - чиновници в горското стопанство.

Незабавно е подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и незабавна помощ установили гибелта на двамата мъже. Третият потърпевш – 47-годишният С.К., в тежко положение е превозен за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е признат за лекуване в УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “.

Мястото на трагичния случай е локализирано и непокътнато. Направен е оглед. Текат разпити на очевидци. Предстои да бъдат назначени експертизи.

Районът и до момента продължава да бъде рисков, заради което е невероятно осъществяване на спомагателни огледи.

Формирани са екипи от проверяващи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР