Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по

...
Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на тираджията, който уби вчера мъж при катастрофа

Под управлението на Софийска окръжна прокуратура се води следствие по досъдебно произвеждане, формирано след пътнотранспортно произшествие, при което умрял четиридесет и четири годишен мъж.

Около 18:30 ч. на 24.05.2020 година, на първокачествен път в региона на гр. Ботевград, се движел товарен автомобил м. „ Мерцедес “ с прикачено полуремарке. Управлявалият транспортното средство лидер - М.Б. (на 53 години), турски жител, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Навлизайки в насрещното пътно платно, при несъобразяване с атмосферните условия при мокра пътна настилка, той провокирал удар с лек автомобил м. „ Шкода “. В резултат на конфликта умрял лидерът на другото МПС и била породена телесна щета на щерка му (на 7 години), пътуваща на задната седалка. Детето е с черепно-мозъчна контузия.

Жестока злополука сред ТИР и кола, мъж почина на място

Шофьорът на камиона е притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 4, вр. алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура – София М.Б. е арестуван за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за установяване на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР